Orbán Viktor a spanyol jobboldali VOX párt vezetőjével tárgyalt

2021. május 27. 11:08
Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is fogadott a Karmelita kolostorban – tájékoztatott Havasi Bertalan.

A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol párt elnökével folytatott egyeztetésen részt vett Novák Katalin, a Fidesz alelnöke is. A felek egyetértettek abban, hogy az Európa jövőjéről nemrég megkezdett vitában nem hiányozhat az európai nemzetek szabadságát és hagyományait felvállaló pártok hangja, akik sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek. Hozzátették: Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára és a kulturális gyökerek tiszteletben tartására van szüksége.

A Spanyolországot koalícióban kormányzó Spanyol Szocialista Párt az eddigi legrosszabb választási eredményét érte el a madridi tartományban május 5-én tartott választásokon. 610 ezer voksot és 16,8 százaléknyi szavazatot kapott. A megszerzett 24 mandátum 13-mal kevesebb annál, mint amennyivel eddig rendelkeztek. Negyedikként jutott be a tartomány törvényhozásába a Spanyol Néppárttól, a PP-től jobbra elhelyezkedő Vox párt, mely 13 mandátumot szerzett, ezzel egy képviselői hellyel többre tett szert. A szavazók 9,1 százaléka választotta őket, ami több mint 330 ezer embert jelent Spanyolország központi tartományában.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közbe szerzéshez új stróman kell?

Vannak szövetségeseink, még csak keresnünk sem kell őket, jönnek maguktól, Orbán Viktorhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés