Gaudi-Nagy: Dobrev bagatellizálja a 2006-os rendőrterrort

2021. május 27. 9:40
Az ügyvéd szerint az akkori politikai elit tagjai szisztematikusan, évek óta tagadják ezeket a bűnöket.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bagatellizálja és eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát és a gyurcsányi hatalomgyakorlás módszertanát, amikor arról beszél, büszke férje őszödi beszédére – erről Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő, ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Elementáris tiltakozáshullám

Gaudi-Nagy Tamás – aki a civileket képviselte a 2006-os jogsértések ügyében – hozzátette: az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc nem mondott le, sőt „igazságbeszédként” hivatkozott beszédére. Az elementáris erejű tiltakozáshullámra az akkori miniszterelnök megtorlást indított a lakosság ellen, ezt pedig nem árt felidéznie a mostani lelkes ellenzéki fiataloknak – mondta az ügyvéd. Úgy vélte, amennyiben „Dobrev Klára és társai, Gyurcsány Ferenccel a háttérben” hatalomra kerülnek, egy tüntetés során „könnyen viszontláthatjuk” a 2006-os „szisztematikus, véres rendőrterrormódszert”.

A hatalom megszerzése, bármi áron

Gaudi-Nagy Tamás szerint az akkori politikai elit tagjai szisztematikusan,

évek óta tagadják ezeket a bűnöket, ennek pedig komoly veszélye van a jövőre nézve.

„Amikor ők jogállam-helyreállításról beszélnek és egyben mentegetik a 2006-os bűnöket, illetve tagadják, akkor pillanatnyi kételye ne legyen senkinek, hogy itt tulajdonképpen a hatalom akár ilyen módszerekkel való megszerzésének, vagy ilyen módszerekkel való megtartásának a programját hirdetik” – jelentette ki. Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra, és országszerte tüntetéseket, utcai zavargásokat váltott ki. A 2006. május 26-án zárt körben elhangzott, helyenként durva szavakkal kísért beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként azt mondta, hogy a kormány „végighazudta” az előző másfél, két évet, négy évig nem csinált semmit, és messze túllépték az ország gazdasági lehetőségeit.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek az előttem és utánam szólók 99%-ával.
És reménykedve várom a beígért elszámoltatást, bár tudom, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

Csak nem azt akarod mondani, hogy kedvenceid nyernének, akkor megtagadnák az őket tíz éve víz felett tartó külföldi pártfogóik parancsát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés