Pfizer

2021. május 22. 10:18

Bencsik Gábor
Facebook
Nem értem a kormányzati kommunikációt.

„A DK szemlátomást rászállt a Pfizer vakcinára. Abból a kormányzati közlésből, hogy Magyarország a jövőben nem vesz részt a közös uniós vakcinabeszerzésben, igyekeznek kihozni azt a látszatot, hogy nem lesz több Pfizer vakcina. Ezt nem állítják – hiszen nem igaz –, hanem sugalmazzák. »A magyarok nem maradhatnak Pfizer vakcina nélkül« – mondja Dobrev Klára, és már előre ígéri, hogy ha kormányra kerülnek, ők majd szereznek.

Ezzel szemben az igazság az, hogy még kétszer annyi Pfizer vakcina jön a nyáron uniós szervezésben, mint amennyi eddig jött, és természetesen a jövőben nem csak uniós szervezésben lehet vásárolni.

Illetékes kormányzati emberek miért nem mondják el ezt világosan? A Moderna-lehívás ügyében is három napot késett a reakció, a DK-s manipuláció addig mérgezte a közvéleményt. Most ez a Pfizer-akció, megint a késlekedés.

Emlékeztetőül Gyurcsány egy korábbi ügye. Akkor tragikusan sokba került, hogy a kormányzati kommunikációnak nem sikerült kivédenie.

»Mi csináltuk meg a köteles akciót is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az – egy kis rossz szándékkal – ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, és mi összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó meg a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.«”

Nyitókép: MTI/Vajda János

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 261 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én sem értem. Kicsit elkényelmesedettnek tűnik a kampánystáb.

Ha elolvassátok az istálló falára felírt törvényeket a kiegészítésekkel, sok minden világos lesz (Orwell: Állatfarm)

Debreczenivel. Ő a könyv szerzője.

Monomániás vagy, ugyanakkor egy olyan ügyben érzed illetékesnek magas, melyben nincs abszolút igazság, nincs jó megoldás. Ráadásul a mindennapi problémáink dimenziójában teljesen irreleváns.

A Pfizert nem értem, ahogy Rusvai sem, bár Ő inkább a nyájimmunitás eléréséért aggódott. Karikó mondta, hogy egy durva új mutáns megjelenésekor néhány hét alatt módosítható a vakcina, azaz az idei és a 2022-s vakcina ebben az esetben nem lenne teljesen azonos. Ez az átkozott vírus okozott már meglepetést, elég ha a tavaly tavaszi és mostani hullámra gondolunk. Ha nagy zűr lenne jövőre, akkor olyan államokkal kellene együtt tülekednünk ( szabad piac), mint az olajállamok, Japán, Ausztrália etc.

A Fidesz már harminc éve képtelen a párt- és magyarérdekű kommunikációját vízhatlan minőségben megoldani.

Az EU kiadott egy semmitmondó nyilatkozatot, olyan tárgyban, amire nincs semmi ráhatása. Izraelnek valóban joga van az önvédelemhez a terroristákkal szemben. Úgy tűnik, ennek kimondása zavarja az EU-t, mert itt szó nincs önvédelemről, amíg a terroristákat szervezetten szállítják Európába.

Én sem egészen értem, Karácsony is hetekig szajkózhatta, hogy ő akár holnap oltana a nem létező Modernával, amit a többé ügyével együtt folyamatosan kellene lenyomni a torkán. Az egyetlen érv, hogy a hanyatlóban levő oltási kedvet fokozhatja, ha páran rácuppannak a Pfizerre, mondván, hogy adassuk be mer' mingyán az se lesz, de ebben nem vagyok egészen biztos.

Bármelyik vakcinára igaz, hogy az átlagember nem tudja megítélni annak hatásosságát, így aztán sikerült ebből is tudományos kérdés helyett politikai kérdést csinálni. Az egyik vakcinát feldicsérik, a másikat lehúzzák, ráadásul átlátszó és nevetséges módon.

Mert azon csak röhögni lehet, hogy a tudományos fejlettségben, megfelelő szakemberek tekintetében gondolom elég jól álló Németország csak az európai minősítés után engedélyez saját területén egy vakcinát. Elismerik, hogy ők hülyébbek, mint a ki tudja, milyen alapon összeválogatott európai minősítő szerv szakemberei? Nem merik saját hatáskörben kimondani, hogy saját országukban mit engedélyeznek? Ordít az egészről, hogy politika és üzlet van a háttérben. Aztán persze idegesek, hogy a magyar kormány megbízik saját szakembereiben, és nekünk fontos kérdésben saját kezébe veszi a döntést. Ahogyan azt ilyen átlátszó, és mondjuk ki szemét módon átpolitizált helyzetben kell.

A "kutyának sem kell" kifejezéssel pedig légy óvatos, mert lehet, hogy kínait elutasító eszmetársaidat minősíted ezzel. Hiszen nekik nem kell.

Válaszok:
DrPepper | 2021. május 22. 12:57

Jó meglátás! Képesek egy vakcina kifejlesztésére, de nem képesek megmondani, hogy egy vakcina alkalmas-e?

Nem értek egyet Bencsik Gáborral, mert szerintem ebben a témában megfelelő a kormány kommunikációja. Nincs szó, hogy Pfizer vakcinát nem rendel Magyarország, hanem arról van szó: nem a brüsszeli vakcinabeszerzésen keresztül rendelünk és jelenleg nincs szükség újabb rendelésre.

A kormány Facebook oldalán olvasható

Magyarországnak van elegendő vakcinája

Raktáron vagy megrendelés alatt van
- 7 millió 300 ezer adag Pfizer
- 1 millió 200 ezer adag Modena
- 4 millió adag Janssen
- 4,7 millió adag AstraZeneca vakcina
- Legkésőbb 2022 végéig elkészül Debrecenben az oltóanyaggyár, ami garantálja az önálló ellátást.

A további brüsszeli vakcinabeszerzsben nem veszünk részt, mert csak egy oltóanyagot lehet választani, ami az eladónak kedvez.

Nézz utána egy kicsit. A kínai tényleg dezaktivált vírust tartalmaz a Szputnyik vagy az Astra azonban nem. Ezek vektor vakcinák, egy un. adenovírusba ( ami nem okoz betegséget) van becsomagolva a koronavírus egy része, de nem az egész vírus....

Szerintem a vitapartnerodúnak fogalma sincs a gyártásról, csak olvasott valamit és össze vissza hadovál.
Javaslom ezt olvasd el.
A vakcinagyártás folyamata, avagy hogyan készül a védőoltás?
https://aipm.hu/hu/vedooltasok..

Amikor a Pfizer és más nyugati vakcinák ára kerül szóba, akivel az EU szerződést ktöt azt is figyelembe kellene venni, hogy ,,. A bizottság az oltóanyaggyártók kezdeti költségeinek egy részét a 2,7 milliárd eurós, úgynevezett szükséghelyzeti támogatási eszközből állta.
Ugyanez nem mondható el a keleti vakcinák esetében.

A kormányzati kommunikáció irányítói figyeljenek jobban, Bencsiknek igaza van! Az idézett Debreczeni könyv idézett helye állandóan idézendő, mert a mostani összFegyenc kampány ezt melegíti fel, de az eltelt 20 év kommunikációs lehetőségeivel felerősítve!

Az oka az, hogy a baloldal egy hazug vilagban el, benne kozepen a fomanipulatorral, Gyurcsany Ferkoval.
Aki mar a kormanyzasa idejen elmondta, hogy hetyken hanyagolni kell a masik oldalt, nem kell beszarni Orbantol, batran kell hirdetni a hazugsagokat, reggel, delben es este. Fel kell kesziteni a vezeto ujsagok foszerkesztoit, sajtoszabadsag, fuggetlenseg, ugye?
Nem tudom, mi a fontosabb, jol kommunikalni, vagy jol kormanyozni?
A szo vagy a tett a fontosabb?
A szaj- vagy a tettdemokratak a sikeresebbek?
Mindenesetre ugy nez ki, hogy a rendszervaltozas 32 evenek -elorelathatolag- a felet Orban kormanyozza vegig.
A baloldali 12 evben volt par miniszterelnok, legalabb 4.
Igy is nezhetjuk az eredmenyesseget.

Ilyenkor arra is gondolhatna a csaladtag, vajon milyen serelmek erhettek volna a balosok kormanyzasa alatt.
Nagykoru ember emlekszik a gyessel, gyeddel valo varialasaikra, a megszorito csomagokra, a nemzeti vagyon kiarusitasara, az IMF- es devizahitelek elburjanzasara und so weiter.

Vajon meddig, hany evig szamitgattok itt oltogatni minket?
Nagyon jo ez a pfizer, tenyleg, de azert a jobol is megart a sok!
Lehetne egy olyan forgatokonyv is, hogy akarcsak a spanyolnatha, ez a mostani armany is csitul majd.

Leon Uris könyve, A zarándok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés