A pokol bugyrai

2021. május 22. 20:57

Bencsik Gábor
Facebook
A jobboldalon Salgó László látható, az az ember, aki 43 évvel ezelőtt zsarolással rákényszerítette Karikó Katalint. Balról a második pedig Gyurcsány Ferenc.

„Valamikor régen, úgy két-három évvel ezelőtt a Momentum még azzal kampányolt, hogy ők azok, akik nem hogy a régi rendszert, de még az elmúlt harminc évet is meghaladják, akik új lapot nyitnak a magyar történelemben. Elsősorban a Momentum híveinek ajánlom hát az itt közölt képet. A jobboldalon Salgó László látható, az az ember, aki 43 évvel ezelőtt zsarolással rákényszerítette Karikó Katalint, a kutatói kitartás hősét a kádári titkosszolgálatokkal való együttműködés aláírására. Balról a második pedig Gyurcsány Ferenc, az az ember, aki Salgót országos rendőrparancsnoknak kinevezte. És aki most a Momentum szövetségese.

Kedves Momentum-támogató, szíveskedjék ezen egy kicsit elgondolkodni.”

Kiegészítés Bencsik Gábortól: „Tévedtem. Salgó László Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején kapta az országos rendőrkapitányi kinevetését, és még Medgyessy idején szűnt meg a megbízatása. Ehhez Gyurcsánynak nincs köze. Sajnálom.”

Nyitókép: MTI Fotó, Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem igaz! Gyurcsány Fegyenc országos KISZ-fővezér volt. Ne mossad össze te sem a Kádár-rendszer mozgatóit-urait azokkal, akik benne éltünk, még talán KISZ-tagok is voltunk, de csak azért, mert nem akartunk hátrányt elszenvedni az egyetemi felvételinél, és más alkalmakkor. Nem voltunk ellenálló hősök, de Fegyenc féle aljas KISZ-főmuftik sem.

A gyerekek közel száz százaléka kisdobos és úttörő volt . A középiskolások nagy többsége kisz tag volt.

Ha használsz fb-ot, oszd meg.
Én nem élek vele .

Látod, ez a baj: nem éltél a szocializmusban/kommunizmusban... Ezért mosod egybe a valódi tettesek és a kényszer alatt élők szerepét. Mint írtam, nem voltunk hősök, nagy ellenállók, de elszenvedtük, amit el kellett, s összességében tisztességesen-kritikusan éltünk.

Biztosan tudod, hogy hiányosak az ügynök akták. Akik közel voltak a tűzhöz, kimentették a róluk szóló iratokat a rendszerváltáskor.
Ezért tartom igazságtalannak, amikor elovesz valaki egy nevet. Az igazság már nem ismerhető meg teljes egészében.

Szerintem is. És köszönet Bencsiknek.

Én is többször írtam, hogy ki kéne alakítani egy konzervatív nemzetközi mediahalozatot. A ballibé jól működik. Pár órán belül megjelennek náluk ugyanazok a hírek.

Az ügynökakták nyilvánossága bonyolult kérdés: sem te, sem én nem fogjuk tudni kielégítően megoldani, pláne nem egy Mandiner-bejegyzés módján...

És már maguk az akták is manipulátak, ahogy az egyik III/2-es főcsoportfőnök beismerte: "nem működsz együtt? Akkor majd írunk rólad valamit mi magunk"...

Egyoldaluan, hiányosan vagy (alul) tájékozott.
Azt megnézted már, hogy hol jelent meg legelőször Karikó Katalin ügynök témája? Na ugye.

Jövő tavasszal ne várj három hétig az eredmény megismerésével:-)
Üdv

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés