Azonnali választ várok Orbántól!

2021. május 21. 13:51

Szabó Tímea
Facebook
Orbán Viktor megint politikai játszmákat játszik ahelyett, hogy valóban megvédené a magyar lakosságot.

„Orbán Viktor ma reggel megerősítette, hogy a kormány idén lemondott a 12-16 év közötti gyerekek covid elleni védőoltásáról, miközben most már ők vannak a leginkább kitéve a járvány veszélyeinek! Azonnali választ várok erre Orbántól!

A miniszterelnök a ma reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy a kormány azért nem vesz részt az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében, mert a hamarosan felépülő Nemzeti Oltóanyaggyár ki fogja tudni szolgálni az országos igényeket. Csakhogy ezzel több baj is van:

1. Először is, ez a gyár nem épül meg idén, márpedig egy esetleges őszi hullám és az iskola veszélyezteti a gyerekeket, nekik idén van szükségük oltásra.

Jelenleg 491 000 12-16 éves gyermek van Magyarországon, akiknek legalább 1 millió Pfizer oltóanyagra lenne idén szüksége.

Tudjuk, hogy az USA-ban és Kanadában már oltják Pfizerrel a 16 éve alattiakat is, ez Európa többi országában is hamarosan így lesz.

2. Fogalmunk sincs, hogy milyen vakcinákat fognak gyártani abban a debreceni oltóanyaggyárban. Azt tudjuk viszont, hogy gyerekeket csak Pfizerrel lehet oltani. Ha Sinopharmot gyártanak majd Debrecenben, azzal lesznek problémák.

3. Azt sem tudjuk, milyen gyártókapacitással működik majd a gyár, tehát egyedüli uniós országként nem lekötni rendelkezésre álló Pfizer vakcinákatt több, mint felelőtlenség.

A kérdéseimet ma elküldtem Orbánnak is, várom a válaszát.

Orbán Viktor megint politikai játszmákat játszik ahelyett, hogy valóban megvédené a magyar lakosságot. A szakértők szerint nincs vége a járványnak, most van egy nyugodtabb időszak, ilyenkor kell felkészülni a jövőre, ahogy a többi európai ország is teszi. Elég volt a hazárdírozásból, tessék tisztességes védelmet biztosítani mindenkinek, köztük a gyerekeinknek is!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye?
Amint megvan az engedély, be lesz oltva a korosztály. FÁJZERREL.
És akkor még mindig vakcinabőség lesz.

Most a pontos számra nem emlékszem, de nagyságrendileg több mint 15 MILLIÓ dózis FÁJZER+Moderna vakcina van lekötve összesen év végéig... ebből ugye kb. 4 millió lett eddig beadva (ezeket most fejből mondom, de nagyjából stimmelnek a nagyságrendek).

Nonszensz, amikről a párbeszéd-társelnök ugat már megint...

Hány százezer négyzetkilométer a kívánatos budapesti zöldterület?

SZT a két lábon járó ostobaság. Megfogalmaz három zavaros állítást, de egyetlen kérdést sem teszt fel. Mire vár választ?

Bakfitty!
Hébecsúf!

Te Szabó! Részeg vagy, vagy ittál?
Nyugat-Európai szállítmányokból 18 millió vakcina van lekötve.
És folyamatosan oltunk.
A Pfizer folyamatosan minden héten érkezik.

Nem mondta, hogy nem lesznek beoltva a 12-16 évesek, mivel a 16 évesek már oltva vannak.
Azt sem mondta, hogy ezzel várni kell a hazai gyár üzemeléséig. Sőt azt sem, hogy a kínait fogjuk gyártani.
"a 12-16 éves korosztály oltására mikor nyílik lehetőség, Gulyás Gergely azt mondta, hogy ezzel kapcsolatosan még folynak a vizsgálatok, és „ha megszületnek az olthatóságukról a világos orvosi vélemények, akkor dönt az oltásukról az operatív törzs”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés