Megszavazták Izraelben a tűzszünetet

2021. május 20. 21:37
Értesülések szerint pénteken fog életbe lépni a tűzszünet.

Az izraeli biztonságpolitikai kabinet megszavazta a palesztin Gázai övezet iszlamista szervezetei elleni Falak őrzője hadműveletet lezáró tűzszünet elfogadását – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtök este.

A biztonságpolitikai kabinet közel háromórás ülésének végén döntött a 11 napos, főként kölcsönös rakétaháborúból álló gázai hadművelet lezárásáról. A palesztin övezetet uraló iszlamista Hamász szervezettől származó értesülések szerint pénteken fog életbe lépni a tűzszünet. Csütörtök este a Gázai övezetből több hullámban tovább folyt Izrael déli részének lövése rakétákkal. Jelentős nemzetközi nyomás nehezedett az izraeli kormányra az egyiptomi közvetítők segítségével megszületett tűzszünet elfogadása érdekében.

(MTI)

Nyitókép: Mahmud Hams / AFP

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem érdemes válaszolni egy ekkora hülyeségre, de Európa nyugati része az ottani muszlimok miatt áll a palesztinok mellé, a terroristák mellé. Már félnek a saját országukban.

A francia rendőrség elég durva. Megfigyelhető, hogy a gyújtogatások a külvárosokban vannak, ahol a kisebbség lakik, azzal meg nem törődnek különösebben, egymás kocsiját rongálják. A szakszervezeti meg más hasonló tüntetéseket békén hagyják, amíg nem kezdenek el nagyon felforrósodni, és a többiek is elviselik. ( Ma Te tüntetsz, holnap Én...) Egyik rokon épp ott vásárolt egy boltban, ahol egy durvuló tüntetés volt, a tulaj kinézett aztán szólt, hogy jobb lesz, ha a hátsó, személyzeti bejáraton keresztül távoznak...Egy utcával arrébb már csend volt.

Látom nagy a zavar a fejedben, de nem csodálom. Orbán most már zsidó, és nem cigány? Nézd már át a brosúrát, amiből dolgozol!

De miért kéne tartózkodni a vélemény nyilvánítástól?

Én is középosztálybeli vagyok, pedig nem vagyok zsidó és nem voltam jóban a rezsimmel, sőt. Tönkre tették apámat, én úgy szocializálódtam, hogy rendes ember nem lehet kommunista. Dolgoztam, volt olyan tudásom, amit megfizettek, nem szorultam rá, hogy talpnyaló legyek.

Amúgy nem értem, a ti térfeleteken a rasszizmus és antiszemitizmus állítólag elítélendő. Mondom, hogy nagy a zavar ott benn, először próbálj rendet tenni a fejedben.

Nem az én tisztem, hogy elmagyarázzam hogyan működött az a világ, de megpróbálom. Az MSZMP és KISZ tagság egy többségében felületes vállalás volt. 40 év alatt kifejlődött alkalmazkodás. Jól jött az előmenetelhez, a rendszer pedig fel tudott mutatni egy mennyiségileg felhasználható, ám elkötelezettségében megkérdőjelezhető tömegbázist. Nem véletlen, hogy a 800 ezres párttagság a rendszerváltáskor elpárolgott, az MSZP kb. 20 ezer taggal működött tovább. A KISZ nyom nélkül megszűnt, illetve létrejött a Baloldali Ifjúsági Társulás, de a nevénél több nem látszott belőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés