A jóléti társadalmak teljesen elszakadtak a valóságtól

2021. május 19. 20:55

Horváth Tamás
Vasarnap.hu
A harminc fokos hőségben végrehajtott menetgyakorlat közben nem éppen a „szivárványcsaládokon” jár az ember esze.

„A múlt héten katonai kiképzésen vettem részt (önkéntes területvédelmi tartalékos vagyok, külföldi hadgyakorlatra készülünk), így sikerült egy kicsit kiszakadnom a közösségi média által létrehozott virtuális „valóságból”. Telefonhasználat hiányában arról a múlt hét hétfői hírről is csak napokkal később értesültem, miszerint a Fővárosi Törvényszék első fokon elmarasztalta a Vasarnap.hu-t az ún. szivárványcsaládokat képviselő Pál Márton és Hanol Ádám által indított sajtóperben.

A természeti környezet, a feladat végrehajtása közben tett erőfeszítések, a bajtársak közötti csapatmunka és a komfortzónából való kilépés ezerszer közelebb áll a valósághoz, mint az, hogy Marci meg Ádám hogyan szerez magának gyereket.

A nyugati, jóléti társadalmak legnagyobb rákfenéje éppen az, hogy az emberek elszakadtak a  valóságtól, és – mivel túlságosan is ráérnek, valamint nem szorulnak rá arra, hogy kilépjenek a komfortzónájukból – egészen elképesztő, a természet rendjével és a normalitással összeegyeztethetetlen (sőt, mondjuk ki, infernális) ideológiákat és együttélési formákat találnak ki. Így születhetett meg az a véleményem szerint természetellenes gondolat is, hogy két (vagy legújabban akár még több) azonos nemű ember nemhogy családnak nevezi azt, hogy egy párt/triót alkot, de még gyermeket is akar örökbe fogadni. 

Nyilván senki sem akarja, hogy újra nélkülöznie kelljen az európaiaknak, esetleg háború sújtsa az öreg kontinenst, de az is igaz, hogy harminc fokban, teljes menetfelszerelésben gyalogolva nem éppen a „szivárványcsaládokon” gondolkodik az ember. 

Nem a jóléttel van a baj, hanem azzal, ha miatta elszakadunk a valóságtól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Adamek a problémájukat miért mással szeretnék megoldatni ( gyerek )??????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés