Jobbikos jelölt mögé áll be a DK a dunaújvárosi előválasztáson

2021. május 18. 21:04
Maga Gyurcsány Ferenc is méltatta Kálló Gergelyt.

Az ellenzéki pártok mai, dunaújvárosi sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke újságírói kérdésre közölte a pártjával Kálló Gergelyt fogják támogatni 2022-ben – számol be a Jobbik-közeli Alfahír.

Kálló képviselő úr az elmúlt időszakban bizonyította, hogy bírja a dunaújvárosi választópolgárok többségének a bizalmát, a parlamentben pedig azt tapasztalom, hogy tisztességesen, karakán módon, jó hazafiként szolgálja a választókerületet” – indokolta Gyurcsány Ferenc a döntést, ami azért is érdekes, – eltekintve attól, hogy pár éve milyen messze állt egymástól ez a két párt – mert itteni előválasztáson Kállón kívül eddig egy indulót jelentettek be, aki történetesen a DK jelöltje, Huszti Zsolt volt – Gyurcsány bejelentésének értelmében ő eszerint mégsem áll rajthoz. A 2018-as választáson egyébként pont a DK volt a legerősebb baloldali párt Fejér megye ezen területén: jelöltjük kicsivel 10 százalék alatt kapott, a mandátumot akkor a Jobbik vitte, jelöltjük 43 százalékot kapott, a Fideszé 39,5-öt.

A jobbikos politikust így már nemcsak a Jobbik, illetve az MSZP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, hanem a DK is támogatja, vagyis

a hat párt közül csak az LMP és a Momentum nem állt be mögé, igaz ők még jelölteket sem neveztek meg.

Kálló szerint az is kiderült, azok a pártok, amelyek most támogatják őt, belátták, hogy ne változtass győztes felálláson. „Tavaly elég nagy arányban megvertem a Fidesz jelöltjét, és az elmúlt egy évben sem merült fel bennük, hogy ne lennék alkalmas arra, hogy újra legyőzzem Fejér 4-ben a Fideszt” – magyarázta.

Ismert: ez a körzet az, ahol egyedül tudott nyerni jobbikos jelölt a 2018-as országgyűlési választásokon – egyben a dunaújvárosi körzet azon kevés videéki helyszínek egyike volt, ahol az ellenzék a Fidesz fölé kerekedett. Pintér Tamást azonban a 2019 őszi önkormányzati választáson az egykori Sztálinváros polgármesterének választották, így lett 2020 februárjában Kálló a körzet képviselője. A jobbikos politikus hivatalos fideszes kihívó nélkül nyerte az időközi választást, 56 százalékkal hozta el a mandátumot.

Kálló az Alfahírnek azt mondta, szerinte a Fidesz levonta a tanulságokat, és 2022-ben indítanak ellene jelöltet, már ha ő nyeri az előválasztást. Egyelőre azonban az is kétséges, hogy más jelölt híján megtartják-e az előválasztást, Kálló szerint erre sor fog kerülni.

A Jakab, Karácsony és Gyurcsány részvételével tartott sajtótájékoztatót itt lehet visszanézni.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előválasztás, mi?

Nincsenek már szavak.

"Nemorbán"

Amúgy klasszikus történet: régi szélsőjobbos bumfordi nímand, 2006 óta nyomta a szokásos szélsőjobb ipart, de annak is a inkább a szélső vonulatát (Betyársereg, ilyesmi).

Ugye tavaly óta hatalmas cimborák már Arató Gergellyel, Bangónéval, DK-val, MSZP-vel... "összefogáááás"

https://neokohn.hu/2020/01/23/..

https://www.vadhajtasok.hu/202..

És most már a látszatra sem kell adni, már az "előválasztáson" közös Jobbik-DK-MSZP-stb. jelölt lesz, valószínűleg az egyetlen a kerületben.
Gyurcsány Ferenc ajánlásával.

Tényleg nincsenek már szavak.

Amúgy hasonló esez bírólászlóval (és hány ilyen van...) annyiban, hogy még egészen a közel a jelenhez is "nácult"...

Azt hiszem 2016-ban (!!!) volt (tehát már bőven az ún. Jobbik "néppártosodása" alatt, amikor hűségesküt tett a Betyársereg vezetőjének... aztán még 2019 (!!!) novemberében (tehát pár hónappal a 2020 tavaszi időközi DK/MSZP-vel való összeborulás előtt!) is ilyesmin vett részt:

"Érdekes, hogy ez a Kálló még novemberben a lengyel nacionalisták november 11-i eseményén, a baloldaliak által nácinak nevezett Függetlenség Menetén parolázik minden évben, ahol keltakeresztet és mindenféle szélsőjobbos jelképeket vonultatnak fel a hazafiak. Őt nem zavarja ez a kettőség?"

Valószínűleg itt ügyesebben retusálták ki a facebook-múltját, mert nagy képzelőerő nem kell hozzá, hogy nyilván tele volt bírólászlói megnyilatkozásokkal... gondosabban kellett volna archiválni...

A gerinctelen és elvtelen szélkakas Fegyenc bárki mőgé odaáll, aki a pillanatnyi érdekeit szolgálja, mert valódi koncepciója nincsen.

Ezek kozul melyik a farkas es melyik a barany?
Csak hatalomra, koncraehes hienakat latok.
No es a Nagy Megosztot: a Gyurcsanyit.

Ami ebbol is latszik: az apro orok!
Es nagyon nagyon apro.
De nagynak, hatalmasnak kepzeli magat.
Es tenyleg hatalmas ... a gonoszsaga.
Ez az o orszaga, neki kell iranyitania, azt hiszi ez az Apro orokosno.
Hat mutassuk meg neki, hogy ez nincs igy!

A Boszme csinalta a Jobbikot, most mar vilagosan latszik. Vagy azert, hogy az ellenoldalt diszkreditalja, vagy azert, hogy magat erositse veluk.
A jobbikosok ugy futyulnek, ahogy Gyurcsanyek kerik, szemfenyvesztes volt minden eddigi mutatvanyuk, megnyilatkozasuk.
Lehullott az alca es ugyanazok a muveletlen tahok allnak a DK minden oldalan. Kiforditom, beforditom megis bolsevik a bolsevik...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés