Izrael újabb légicsapásokat mért gázai célpontokra hétfőre virradóra

2021. május 17. 7:05
Találat érte az áramhálózatot is.

Izraeli katonai repülőgépek légicsapások tucatjait mérték hétfőre virradóra különböző célpontokra a Gázai övezetben, miközben a területet uraló Hamász szélsőséges iszlamista szervezet is folytatta a rakéták kilövését. Szemtanúk arról számoltak be a Reuters hírügynökségnek, hogy az izraeli hadsereg utakat, valamint a fegyveresek által használt épületeket, lakóházakat bombázott, elsősorban Gázavárosban.

Helyi médiajelentések szerint találat érte az áramhálózatot is, így veszélybe kerülhet a város déli részeinek ellátása.

Korábban megírtuk, hogy a palesztin fegyveresek szombat este 7 órától vasárnap reggel 7-ig mintegy 120 rakétát tudtak kilőni izraeli területre.  

Még keményebb csapások, mint eddig

A tengerpari enklávé több részében a beszámolók szerint robbanások hallatszottak éjszaka mintegy tíz percen keresztül. Izraeli tájékoztatás szerint „terrorista célpontokat” támadtak, miután nem sokkal éjfél után rakétákat lőttek ki Gázából Askelón és Beér-Seva városra. Egyelőre egyik oldalról sem jelentettek újabb áldozatokat. A mostani légicsapások keményebbek, szélesebb körűek voltak, és

tovább tartottak, mint az előző éjszakaiak,

amelyekben 42 palesztin vesztette életét – írta a Reuters.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Adel Hana

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert a Hamász is hülyékből áll. Ismét könnyedén beleprovokálták őket ebbe a konfliktusba, semmit sem tudnak eltalálni a béna rakétáikkal, viszont most az izraeli hadsereg szépen besétálhat Gázába és nyugodtan szétlőhet mindent, amit fontosnak gondol. Nem csak gyengék, de még le is alázzák őket taktikailag.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés