Egy női miniszterelnök lehet a NER vége

2021. május 17. 7:34

Sermer Ádám
Népszava
A macsó, szexista hozzáállást felváltja egy XXI. századi államigazgatás, amelyet egy nő vezet.

„Egyértelmű tehát, hogy a miniszterelnök és állampártja nem tekint egyenrangú félként a nőkre. A NER olyan korok rendszereit próbálja átültetni a XXI. századi Magyarországba, amikor még társadalmi alapvetésnek számított a szexizmus és a nők másodrendűsége. A teljesen jogos társadalmi elégedetlenség és az ellenzéki pártok együttműködése 2022-ben kormányváltást fog hozni. Ahhoz viszont, hogy ne csupán egy egyszerű kormányváltásról, hanem valódi rendszerváltásról beszélhessünk, fel fognak értékelődni a szimbólumok. Szükség lesz arra, hogy a társadalom könnyen azonosítható jelekből is érzékelje a rendszer alapvető változásait. Annál erősebb szimbólumot pedig el sem tudok képzelni jelen pillanatban, mint hogy végül Orbán Viktort egy hölgy váltsa a pozíciójában.

Képzeljük el, mennyire egyértelmű lenne minden elégedetlen szavazó számára, hogy a macsó, szexista elavult kormányzati hozzáállást felváltja egy XXI. századi államigazgatás, amelyet egy nő vezet. Képzeljük el, mennyire egyértelmű lenne mindenkinek a NER közelében, hogy az Orbán-korszak lezárult, ha a mérhetetlen személyi kultusz középpontjában álló avítt macsót egy nő válthatná le. Képzeljük el, mennyire egyértelmű lenne Orbán Viktor számára, hogy nincs tovább, ha a miniszterelnöki átadás-átvételkor egy »asszonyságnak« kellene átadja a helyét.Képzeljük el, hogy Magyarország következő miniszterelnöke egy nő is lehetne. Ha pedig biztosak akarunk lenni abban, hogy az Orbán-korszak végérvényesen lezárul, ne csak elképzeljük, hanem válasszunk is magunknak végre egy női miniszterelnököt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Képzeljük el, h. Honecker unokája fut a kancellári tisztért Németországban, amellett végtelenül, gátlástalanul ellenséges a lassan 12 éve kormányzókkal és amit ígérget, az TELJESEN megalapozatlan gazdaságilag.

Ezek NEM voltak, lesznek jó gazdák.

Azt, h. mi köze a valósághoz, mit gondol, mi várható el egy nagyon gazdag családtól SEMMI sem mutatja meggyőzőbben, mint a 20 db (!) maszk, amit el bírt vinni egy kórházba jótékonysági felajánlásként. Biztosan mindig jó tanuló volt, de egyáltalában nem olyan okos.

Szóval az újságíró szerint fontosabb, hogy a miniszterelnöknek mi van a lábai között, mint hogy mi van a fejében.
Ezek után semmi meglepő nincs abban, hogy a hol tartanak a baloldaliak által kormányzott országok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés