Magyarország az USA-t is megelőzi átoltottságban

2021. május 17. 18:38
Chilét megelőzve Magyarország a negyedik vezető ország a világon a népesség átoltottsága tekintetében.

Az Európai Unión belül már egy hónapja kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, május hónapban Máltával együtt vezettük az európai rangsort. Vasárnap a világlistán is előkelő helyezést ért el hazánk: Chilét megelőzve, Izrael, Bahrein és az Egyesült Királyság után immár negyedik a világranglistán. 

Gulyás Gergely korábban azt mondta, hogy a járvány harmadik hulláma Magyarországot súlyosan érintette, de az oltásoknak köszönhetően radikálisan visszaestek az új fertőzések, és csökkent a halálozások száma is. Hozzátette: minél több ember oltatja be magát, annál gyorsabban szorítható vissza a járvány.

Az oltásnak köszönhető, hogy elkezdődött az újraindítás

A beoltottak száma 4 millió 690 ezernél járt hétfőn, a kormány előrejelzése szerint Pünkösd után érhetjük el a hatmilliós határt.  

Müller Cecília hozzátette, minden oltóponton zajlik az oltások beadása, ma már vakcinabőség van, és csak az egyénen múlik, hogy él-e a védőoltás lehetőségével. Elmondta: AstraZeneca- és Szputnyik vakcina már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, az oltópontokon elérhető a Sinopharm vakcinája, és további Pfizer-szállítmányt is várnak. Hétfőn 38 400 Janssen-oltóanyag érkezik. A tisztifőorvos hangsúlyozta, a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, a védelmi intézkedéseknek és a védőoltásoknak köszönhetően a harmadik hullám leszálló szakaszának végéhez közeledünk.

(MTI, Our World in Data) 

Fotó: Our World in Data

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez már tényleg péniszméricskélés, de azért hajrá!

"Te komolyan gondolod, hogy van olyan ember az országban aki Gyurcsány miatt feláldozná a maga és családja életét? "

Már nincs. Akik voltak, meghaltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés