A Fidesz szó szerint lecsapott meleg és transznemű honfitársainkra

2021. május 17. 16:20

Szél Bernadett
Facebook
Fogadjuk el egymást és mondjunk nemet a gyűlöletre!

„A járvány elmúlt egy éve alatt többet romlott az LMBTQ emberek jogi helyzete Magyarországon, mint az elmúlt években összesen — és nem a járvány miatt. A Fidesz, kihasználva, hogy az egész ország a vírussal küzd és a gyülekezés tilalma miatt nem tudunk kiállni magunkért és egymásért, szó szerint lecsapott a meleg és transznemű honfitársainkra, hogy megfossza őket az egyenlő és emberhez méltó élet lehetőségétől. Tavaly a veszélyhelyzet alatt egymás után terjesztették be a jogfosztó törvényeiket, mert még akkor is azzal voltak elfoglalva, hogy hogy szúrhatnának ki embertársaink egy csoportjával.

Elvették a transznemű emberek hivatalos nemváltoztatáshoz való jogát, miniszteri engedélyhez kötötték az egyedülállók örökbefogadását, alaptörvénybe írták a szülők nemét, és bezárták az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, ami következetesen kivizsgált minden, LMBTQ emberek elleni diszkriminációs esetet. A szerintük a nemválasztással egyenlő (valójában a társadalmi nemi szerepeket leíró) gender elleni eszeveszett harcukban még az Isztambuli egyezmény elutasításáról is elfogadtak egy határozatot.

Magyarul mindent megtettek, hogy amíg az ország az emberéletek mentésével van elfoglalva, ők emberek életét lehetetlenítsék el.

A homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap kapcsán újra és újra el kell mondanunk: minden ember egyenlő és egyenlő emberi méltósággal bír. Nincsenek első-és másodrendű állampolgárok. A szexuális orientáció és nemi identitás az emberek önazonosságának elválaszthatatlan részei, és senkinek nincs joga ezt kétségbe vonni vagy kirekeszteni őket a közösségből. Elfogadhatatlan, hogy a szexuális kisebbségek nap mint nap ki vannak téve az előítéleteknek, a verbális támadásoknak, zaklatásnak, sőt, fizikai bántalmazásnak. Sokan kénytelenek félelemben, rejtőzködve élni, mert rettegnek a megbélyegzéstől, a társadalmi elutasítástól.

Én biztos vagyok benne, hogy akkor leszünk egy önmagával békében élő közösség, ha mindenki önazonosan, önmagát büszkén felvállalva tud a közösség megbecsült tagja tagja lenni.

Fogadjuk el egymást és mondjunk nemet a gyűlöletre!

#vanmiértküzdeni

#szelbernadett”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szokásos Szél-sőséges vélekedés: a kormány minden lehetőséget megad minden kisebbségnek. A természetjogi határokat pedig mindenkinek tiszteletben kell tartania. A kormány nem tehet róla, hogy Szél ezt nem teszi. Szél amúgy nem ismeri a fogalmakat sem: a homofóbia más mint a kormány természetjogi álláspontja.

Csak simán gazember ez a nő!
Ezzel az írással.

Szél asszonyság, te támogatod a pedofíliát, támogatod a pedofilokat!

Ez a mondat! Mindent visz!
"Elfogadhatatlan, hogy a szexuális kisebbségek nap mint nap ki vannak téve az előítéleteknek, a verbális támadásoknak, zaklatásnak, sőt, fizikai bántalmazásnak.
Vagy ez:
"Elvették a transznemű emberek hivatalos nemváltoztatáshoz való jogát,"

Mindig tudtam, hogy a francokat vagy te katolikus!
Egy házmester is megirigyelhetne annyi feljelentést tettél emberek ellen az elmúlt években.
Szégyelld magad!


Üzenet a zsidóknak:
"Fogadjuk el egymást és mondjunk nemet a gyűlöletre!"
Mivel:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Szél Bernadett is bejelentkezett a prájdra.
Szavazatokért mindent. Még a lelkét is eladta az ördögnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés