Magyar Nemzet: Már 2013-ban kérkedett nem létező doktorijával Karácsony Gergely

2021. május 16. 15:43
A főpolgármester és pártja ezt állította, pedig a politikusnak nincs se Phd-je, sem államilag elismert nyelvvizsgája.

Karácsony Gergely nemcsak három éve, hanem már 2013-ban is azt állította, van doktori (PhD) fokozata – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a főpolgármester korábban azt állította, van államilag elismert nyelvvizsgája, és a 2018-as országgyűlési választások előtt a – nem létező – doktorijával kampányolt. 

A Magyar Nemzet egy korábbi, 2013-as cikkükből az alábbi részt idézte: „Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsony Gergelynek, a párt elnökségi tagjának doktori fokozata van. A Bajnaival szövetséges politikus lapunknak elmondta, hogy hat évvel ezelőtt kezdte meg a PhD-képzést, ám egyelőre nem fejezte be.

Vélhetőleg az Országgyűlés honlapján – félreérthetően – megfogalmazott önéletrajzi adatait írták át hibásan a PM honlapjára.

Karácsony meg is köszönte, hogy felhívtuk figyelmét a honlapjára, amelyet lapzártánkig kijavítottak.”

A Magyar Nemzet szerint később kiderült, nemhogy nem hibáról, hanem egy tudatos átverésről van szó, hiszen a 2018-as országgyűlési választások kampányában is a nem létező doktorijával kérkedett a jelenlegi főpolgármester. A főpolgármester és pártja még 2017-ben is azt állította, hogy 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett. 

A Magyar Nemzet korábban arról cikkezett, hogy Karácsony idegennyelv-tudás nélkül nem szerezhetett doktorit, hiszen

a tudományos fokozat megszerzésének előfeltétele két államilag elismert nyelvvizsga. Márpedig Karácsonynak egy sincs.

 

Karácsony Gergely egy lektorátusi papírt szerzett arról, hogy tud angolul, de ez nem feleltethető meg a klasszikus, államilag elismert középfokú nyelvvizsga-bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak.

Karácsony Gergely a lap kérdésére megerősítette, hogy korábbi, középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos sejtetésével szemben mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy angol nyelven beszél, de továbbiakat nem árult el a kérdéses igazolással kapcsolatban, és nem állította már azt sem, hogy doktori fokozata lenne.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem olyan fontos a nyelvvizsga. Beszélgessen pár percet angolul egy riporterrel. Mivel Gergő elszaladt, biztos, hogy nem tud angolul.

Egy simlis, aki azt gondolja, "mai" megkésett 68-ast alakítva eladhatóvá válik.
Karácsony egy nyomorult színészkedő. Hatásvadászó, pozőr.

Szerintem most Karácsony lejáratása a DK-tól eredhet. Klárikát akarják.
Ő tud nyelveket. Ezt a lehetőséget a komcsi hatalomban minden leszármazottnak megadták.Főleg a 80-as években amikor is készítették elő a rendszerváltást. Az Apró klán titkoszolgálati ága ne tette volna?

Majd Jakab is sorra kerül. Ő tud nyelveket? Erről még nem beszélnek.
Karácsony buta. Hiába fogja mondani a körében, hogy "mi a faszért vállaltam el"?
Az is lehet, hogy parancsra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés