A nagy versenyfutás

2021. május 16. 15:05
Ezen múlhat a következő kormány és a magyarság sorsa is. Meglepő válasz született: Jakab Péter lett a befutó.

„Nagy versenyt rendezett az Index című kiadvány »Ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje?« címmel. Természetesen roppant izgalmas kérdés így a választások előtt mintegy fél évvel ez a probléma, hiszen ezen múlhat a következő kormány és a magyarság sorsa is. Meglepő válasz született: Jakab Péter lett a befutó, ami minimum meglepő. De nézzük az eredményeket.

Az utolsó helyezett ugye Fekete-Győr András lett, ami nem is meglepő, tekintettel a mostanában produkált eredményeire. Ámokfutására a „Partizánban” tette fel a koronát, amelyben olyan tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot, hogy az még egy átlagos magyar politikustól is meglepő volt. Egyenesen Korózs Lajosi vagy akár Kunhalmi Ágnesi magasságokba emelkedett, különösen a „tető-atomerőműre” tett megjegyzésével, amellyel nyilvánvalóvá tette, hogy

a) képtelen megkülönböztetni egy hatalmas atomerőművet egy tetőcseréptől;b) vagy bármit bármitől.

NEM IS VOLT CSODA, HOGY STABILAN AZ UTOLSÓ HELYET FOGLALTA EL, A „VALAKI MÁS” UTÁN, AMI AZÉRT ELÉGGÉ SZÉGYEN.

A „Valaki más” az szerintem az első helyre illik, mert tulajdonképen a honi ellenzék lelki állapotára a legjobban illik. Valami igazán daliás jelölt kéne, olyan nyalka, amelyik megoldja a gondjaikat, elzavarja Orbánt és helyre teszi kisiklott életüket. Látják és érzik, hogy a jelenlegi csapat nem az igazi, de nincs kik közül válogatni, ezért aztán ráfanyalodnak a resztlire. Ha ló nincs, jó a szamár is.

A negyedik versenyző Dobrev Klára, aki vélhetően egy titkos befutó. Ő majd egy-két év múlva lesz esélyes, ha Karácsony már megbukik és a magyarok is belátják, hogy csak Klára asszony lesz az esélyes. Feri gondoskodik róla, hogy felemelt tőrrel álljon KariGeri háta mögött, és – lássuk be – nem lesz nehéz hibát találni a kormányzásában; a többi már csak idő kérdése. Ő egy rendkívül daliás nőszemély, majdnem olyan széles, mint amilyen hosszú, és hangszíne is… hát érdekes. Vajon otthon hogy működhet? Ferivel érdekes párost alkothatnak – gondolom, megérné egérnek lenni a Szemlőhegyen, mikor Feri mélyére néz a pohárnak, érdekes dolgok hangozhatnak ott el, különösen, ha Piroska mama is beleszól.

A harmadik induló az Márky-Zay Péter. Ő, bármilyen különös is, de egy valóban függetlennek tűnő jelölt. Sokat elmond róla, hogy a politikában találta meg a maga sikerének útját, itt kiélheti magát. Nem kell visszafognia képzelőerejét, bármi belefér, amit a választói megengednek neki, legutóbb például az egészségügyi központra vetett ki sarcot, ami érdekes elképzelés, különös tekintettel a lakosság egészségügyi állapotára. Ő egy igazi self-made man, jókor volt jó helyen. Amúgy esélytelen, valószínűleg polgármester marad, amíg a választói hagyják, utána meg már mindegy, mi történik vele.

A MÁSODIK VERSENYZŐ MAGA KARIGERI. MAI HÍR, HOGY FELKÉRTÉK MINISZTERELNÖKNEK – EZZEL LE IS ZÁRULT A VERSENYFUTÁS ÉS MEGVAN A BEFUTÓ.

Valóban fényes pálya, amit bejárt, de nekem az a benyomásom, hogy mindig valahogy véletlenül volt ott, mintegy valaki helyett. A magyar baloldal átka Gyurcsány bukása, illetve hogy ő ennyire alkalmatlan és ezzel párhuzamosan makacs is. A miniszterelnöki székre való vágya, hogy semmit sem sajnál érte, ez megmérgezi minden pillanatát. Gyurcsány megbukott – nem örökké, állandóan ott sompolyog a háttérben –, és csak KariGeri maradt; egészen egyszerűen nem volt nála jobb választás. Ez egyébként valami egészen lesújtó, hogy Gyurcsánynál nem volt jobb jelölt, sőt, most sincs, és ő pedig egészen lehangoló. Mindenesetre most itt van nekünk ez a szerencsétlen, ezzel kell kezdenünk valamit.

És itt van nekünk Jakab.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon angolul is tud tapló lenni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés