„Nőknek nem való a politika”, nem igaz?

2021. május 15. 10:28

Orosz Anna
Facebook
Büszke vagyok, hogy a Momentum női politikusai ilyen erős közösséget alkotnak.

„»Nőknek nem való a politika«, nem igaz?

Nem igaz.

Gyerekkorom óta sokszor hallottam ezt a klasszikus mondást és hallja ma is rengeteg okos, ambiciózus fiatal lány. Nemcsak a szavak szintjén sugallja a világ, hogy a nők helye nem a politikában van. A történelem, az irodalomoktatás is kevés női alakot mutat be és a tematikában is dominálnak a harcok, háborúk, ütközetek. A hagyományos újságok foglalkoznak a politikával, a női lapok pedig szigorúan tartózkodnak a politikai témáktól. Köztereink telis-tele vannak férfiakról mintázott szobrokkal, kevés a női hős, példakép.

Szerencsére régóta vannak női képviselők a Parlamentben, de inkább kuriózum, mint megszokott volt a jelenlétük az Országházban. Bár ma már számos nagyszerű női parlamenti képviselőnk van, a női képviselők arányát illetően ma is az utolsók között vagyunk Európában. Női jelöltek, képviselők a mai napig olyan durva beszólásoknak vannak kitéve, amik nem a munkájuknak szólnak, hanem életkoruknak vagy éppen kinézetüknek. Éppen emiatt fontos, hogy támogató közeget teremtsünk egymásnak.

Beszéljük meg együtt a bizonytalanságokat, de osszuk meg egymással a sikereket is! Meggyőződésem, hogy a nők közötti együttműködés rengeteg jó forrása a politikán innen és túl is. Büszke vagyok, hogy a Momentum női politikusai ilyen erős közösséget alkotnak. A minap  egy inspiráló beszélgetésen vettem részt a Momentum Nőügyi Munkacsoportjának szervezésében, ahol a női képviselőjelölt társaimmal beszélgettünk a nőket érintő politikai kihívásokról. Hiszek abban, hogy országgyűlési képviselőként mind hozzá fogunk járulni ahhoz, hogy minél több magyar lány higgye el: »a nőknek igenis való a politika!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Időnként akad jó politikus nő is. Például Slachta Margit.

De jó lesz neki.

Most nézem, rendesen benn jarnak a harmincas éveikben mind... Donáth, Cseh, Orosz... gyermeke szerintem egyiknek sincs... végigtaposnak még egy négy éves ciklust, és le is főtt a kávé.

Ennyi.
Aztán irány a szabótímeai rikácsolás...

"A minap egy inspiráló beszélgetésen vettem részt a Momentum Nőügyi Munkacsoportjának szervezésében, ahol a női képviselőjelölt társaimmal beszélgettünk a nőket érintő politikai kihívásokról."

Ha a nőket csak a nőket érintő problémák érdekelnek, akkor tényleg nem való nekik a politika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés