Isten éltessen minden családot!

2021. május 15. 8:05

Fürjes Balázs
Facebook
Nekem a család mindig rengeteg örömöt és nevetést jelent. Háromgyermekes édesapaként ezt a kalandot csak ajánlani tudom mindenkinek!

„Családban élni, gyermeket nevelni persze sokszor nem egyszerű – átvirrasztott éjszakák, elhagyott tornacucc, készülés a matekdolgozatra, a különórák logisztikája, na meg kamaszkori visszabeszélés. De nekem a  család mindig rengeteg örömöt és nevetést jelent. Háromgyermekes édesapaként ezt a kalandot csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hosszú lenne felsorolni mindazt, amit az elmúlt időszakban a kormány a családokért tett – adókedvezményt vezettünk be, megkönnyítettük a családok otthonhoz jutását, az otthonok felújítását, bölcsődéket és óvodákat építettünk. Próbáljuk minden családtípus igényeit kielégíteni. Azért dolgozunk, hogy családot alapítani ne legyen túlzott anyagi teher, szegénységi kockázat. Sőt, épp az ellenkezője legyen!

Családok napja alkalmából egy speciális családtípusról, az egyszülős családokról is beszélnünk kell. Magyarországon ma háromszázezer olyan édesanya és édesapa van, akik a gyermeküket egyedül nevelik, és közel félmillió gyermek él ilyen családban. Nekik sokszor nehezebben indul az életük, mint azoknak a társaiknak, akik két szülővel nőnek fel. Az egyedülálló szülők számtalan nehézséggel küzdenek, nagyobbak az anyagi terheik, állandóan zsonglőrködniük kell az idejükkel – megoldani azt, hogy a gyereket ki vigye el és ki hozza el az iskolából, a különóráról, a barátoktól.

Fontos, hogy támogassuk az egyszülős családokat is, és hogy mindent megtegyünk azért, hogy az itt nevelkedő gyermekek ugyanolyan eséllyel induljanak az életben! Isten éltessen minden családot!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés