Hurrá, idén is végre megint elmarad az a féregláda Sziget!

2021. május 15. 8:31

Ódor János László
Kontra
Méghogy szigetlakó? Lakjál másik szigeten, mondjuk a sajátodon, értem?

„Idén is hatalmas megkönnyebbült sóhaj szakadt ki több százezer békés helyi lakóból, ugyanitt visszafogott üdvrivalgás is hallatszott elszórtan: ünnepelt Óbuda-Békásmegyer, Újpest és Angyalföld népe. Végre idén is azok nyertek, akiknek tizen-húsz éve már folyamatosan osztják az észt, hogy: »Évente egy hetet igazán kibírhattok, el lehet utazni!«

És igen, utazz el az ő kedvükért, miközben a Sziget zajszennyezését egész éjszaka a Duna leviszi a Margit hídig, fel a hegyre, egészen a hegy túloldalára (de tényleg), nem beszélve a pesti oldalról – te meg mondjuk éppen gyereket altatnál. Házmesterlelkületűek vagyunk, ez van.

De tudjuk: ez tök jó a nemzetgazdaságnak, tehát nekem is, ahogy a flip-flopos nyugat-európai fiatalok az Auchanból tolják el lopott bevásárlókocsijukban a legolcsóbb szar tálca söreiket a Sziget felé, miközben kb. azt se tudják, hogy éppen melyik országban vannak, csak valami olcsó nagyvárosban Keleten – és persze miközben hirdetik a nagy nemzetköziséget, éppen valami helyi cserjéről leműtött faágon lengetik skandináv, skót, stb. zászlajaikat. Ki kíváncsi erre? Bevallom nektek, én már legalább olyan 10-15 éve nem járok ki, azt se tudom, kik léptek-lépnek fel, nem ismerem őket (nem is érdekel), megöregedtem, bunkó is vagyok – de megöregedtünk mind. A Táncdalfesztivál sátor óta nem sok érdekeset láthattunk arrafelé, és az is csak arra szolgált a 2000-es években, hogy a még kijáró maroknyi, suttyóságra hajlamos magyar közönséget elszórakoztassa a maga önironikus stílusában.

De most hagyjuk az öreges, ezek a fiatalok, bezzeg a 90-es évek-ezést, mert igazából a 90-es években se nagyon szerettem a koszos-tarhálós, kannásboros punkokkal teli fesztivált a kerületben (Diáksziget, Eurowoodstock...), tényleg csinálják inkább otthon a négy fal között vagy akárhol, csak ne nálunk. Bezzeg a Fehér Karácsonyt Demszky azonnal betiltotta!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés