Herendi Gábor szerint politikai okokból kaszálják el a filmterveit

2021. május 15. 15:54
A rendező rosszul érzi magát ebben a rendszerben.

Herendi Gábor, a Valami Amerika-filmek, a Kincsem és a bemutatásra váró Toxikoma rendezője Veiszer Alinda műsorában arról beszélt: az elmúlt két évben hat filmjét kaszálta el a filmintézet – írja a Telex.

A rendező elmondta: volt olyan film, aminek a forgatókönyv-fejlesztésére még adtak támogatást, de a megvalósításra már nem, volt, amelyik az első körben elbukott. Herendi állítja: megkereste a döntőbizottság egyik tagját, mire ordítva közölték vele, hogy kérjen támogatást a freeSZFE-től.

Herendi arról is beszél, hogy ez a helyzet belekergette a politikába: „Magamnak is szemrehányást teszek, mert én régóta rosszul érzem magam ebben a rendszerben, de sokáig behúztam fülem-farkam. Szívesen posztoltam volna vagy megosztottam volna egy Facebook-bejegyzést, de aztán visszahúztam a kezem, hogy á, nem, én szeretnék filmet csinálni, és jobb, hogy ha nem néznek utánam. Ezt tökre szégyellem.”

Veiszer felidézi: Herendi egy interjúban a freeSZFE-s diákokat tulajdonképpen hősöknek nevezte, s tartott nekik egy egyhetes reklámfilm-rendezői kurzust, illetve beleegyezett abba, hogy a nevét felírják a freeSZFE honlapjára potenciális tanárként.

Fotó: MTI Fotóbank


 

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A milliárdos költségvetésű legutóbbi filmjére a pénz honnan volt? Nem lehet, hogy a benyújtott filmtervei olyan harmatgyengék voltak, mint a Magyar vándor?...

Nem, a lényeg, hogy Herendi kapott már támogatást vastagon, csinált gyatrácska filmeket is, s ezért nem vagyunk kötelesek neki elhinni, hogy nem politikai, hanem forgatókönyvi-szakmai alapon nem kapott pénzt.

Filmintézet? Hogy hívják az amerikai adófizetők pénzéből gazdálkodó "filmintézetet"?

Ige: örül.
Főnév: öröm.
A ragozás nem változtatja meg a szótő magánhangzóinak hosszát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés