Elfogadnák a magyar védettségi igazolványt Romániában

2021. május 15. 7:49
Azonban a kártya tulajdonosa csak abban az esetben mentesülhetne a karantén alól, ha az oltás második adagjának felvételétől legalább tíz nap eltelt.

Magyar védettségi igazolvánnyal karanténkötelezettség nélkül lehet Románia területére lépni – számol be a Maszol. Mint ismert, Szijjártó Péter magyar és Bogdan Aurescu román külügyminiszter legutóbbi gyulai találkozóján felmerült az igény a két ország koronavírus elleni oltásigazolásainak kölcsönös elismerésére. Magyarország már több szomszédjával, illetve más országokkal is külön egyezményt kötött erről – legutóbb Csehországgal –, és szorgalmazta, hogy a román külüggyel is állapodjanak meg.

Florin Cîțu román miniszterelnök a múlt héten egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „mi elismerjük a magyar védettségi igazolványt, ők elismerik a miénket”, és hozzátette,

vizsgálják azt, hogy két európai uniós ország között szükséges-e külön megállapodást kötni erről.

Románia feltételhez kötné, de elfogadná az igazolványt

Mint közölték: a kártya tulajdonosa csak abban az esetben mentesülne a karantén alól, ha az oltás második adagjának felvételétől számítva eltelt legalább tíz nap  – írja a Maszol.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés