Egy világváros főpolgármestere ne egy szánni való, „béna, de cuki” típus legyen

2021. május 15. 9:37

Rákay Philip
Facebook
Karácsony bölcsibe nem járt, de úgy viselkedik, mint egy jóllakott napközis, vagy inkább sértett óvodás?

„Lassan tényleg szánni kezdeném... A probléma csupán annyi, hogy egy világváros főpolgármestere ne egy szánni való, »béna, de cuki« típus legyen, hanem olyan ember, aki valódi képességekkel rendelkező, karizmatikus vezető. Karácsony Gergely tegnap – napi rutinját teljesítve – megint a Facebookon panaszkodott. A poszt lényege újfent annyi volt: »őtet mindenki bántsa» – most épp az angol nyelvtudás zavaró hiánya miatt. Idemásolom egy részletét ennek a szánalmas irománynak, amely jobb színvonalú középiskolák első osztályában sem érdemelne ki egy kettest fogalmazásból. Hogy ezt a posztot a nagy tudású Gál J. Zoltán kommunikációs igazgatóval együtt hozták össze, vagy Gerit egyedül engedték a gép elé alkotni, nem tudom. Mindegy is...

»Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond. Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.Általános iskolát Nyírtasson kezdtem és Debrecenben fejeztem be, nem, nem rúgtak ki, elköltöztünk, bocsi.A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, most szólok, nem voltam nagyon jó tanuló, ha kérik, megpróbálom megkeresni az érettségi bizonyítványomat, de fogalmam sincs, hol lehet.«

Ez a »fogalmam sincs«, na ez a te nagy jellemződ, a téged egész életedre elkísérő eposzi jelződ, Gergely! És ami dermesztő, hogy erre a rendkívül gyenge politikai színvonalra még mindig vannak vevők. Aprócska adalék, hogy Karácsony ezért a posztért 31 ezer like-ot gyűjtött be, ma reggelig... Itt tart még mindig a budapestiek egy része. Az a része, amely ma délután nyilván örömkönnyeket hullajt majd a meghatottságtól, amikor »mama kedvence« Gergőjük bejelenti: miniszterelnök-jelöltnek is alkalmasnak gondolja magát. Miközben az ártatlan, jóllakott napköziseket megszégyenítő mosoly mögött közveszélyes politikai erőtér sorakozik fel...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha egy állítással nem tudsz vitatkozni, akkor támadd a személyt. Ez régi, kocsmai módszer, ilyenkor kezdődik a személyeskedés, az anyázás. Te is ezen a színvonalon vagy. Semmit nem tudsz felhozni Karácsony mellett, bár elismerem, hogy ez nem a te hibád, mert nincs mit a javára írni. Az ő dolga lenne, hogy tevékenységével használható érveket adjon számotokra. Nem tud ennek megfelelni, de ti ajnározzátok, mert szegény olyan szánalomra méltó.

Hogyan menti Karácsonyt, mi módon teszi elfogadhatóvá, hogy milyen autója van annak, aki őt kritizálja?

Lölőt nem kell imádni. Lölőnek megvan az az előnye, hogy mindaz, ami az neve alatt fut, hazai és nem külföldi kézben van. Ha például Lölő szállodái mondjuk Günther kezében lennének, aki haza vinné a hasznot, amit EU támogatásból termelt, azt nagyon európainak tartanátok, és máris virágozna a jogállam és demokrácia. Az ellenzék kétségbeesett kampánya azért van, mert Güntherék kérik a jussukat a tíz évnyi támogatásért. Gyurcsány utolsó esélye, hogy visszaszerezze azt, amit böszme módon elvesztett. Nem ezért vette pártfogásába annak idején az Apró klán.

Kipling, de mindegy. But that is another story.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés