Karácsony kínos ügye

2021. május 14. 13:57

Nagy Attila Tibor
Facebook
Minél inkább megyünk mélyebbre, annál rosszabb Karácsony számára.

„Napok óta napirenden van Karácsony Gergely főpolgármester angol nyelvtudása hiányának, illetve alacsony szintjének az ügye. Örülök, hogy ez nemcsak a kormánypárti médiumokban, hanem a kormánnyal szemben kritikus honlapokon is téma volt. Teljesen legitim ugyanis annak a felvetése, hogy Magyarország miniszterelnökének jól kell tudnia angolul és az bizony igenis probléma, ha Karácsony ezt a szintet nem tudja megugorni. Most már értem, hogy a főpolgármester miért ennyire gyenge a külpolitikában – persze hogy az, hiszen vélelmezhetően nem tudott olvasni angol nyelvű tanulmányokat, írásokat vagy megérteni angol nyelvű politikai videókat. A problémát enyhítené, ha Karácsony Gergely angolul nem is, de németül jól beszélne, elvégre Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnere Németország. De nem, jelenlegi tudomásunk szerint Karácsony egyetlen egy idegen nyelven sem beszél tárgyalási szinten. És ez bizony nagy baj, hiszen a nemzetközi diplomácia, politika nyelve az angol.

A Magyar Nemzet napilap pár napja folyamatosan hozza nyilvánosságra az üggyel kapcsolatos ismereteket, és minél inkább megyünk mélyebbre, annál rosszabb Karácsony számára. Ma pl. azt hozták nyilvánosságra, hogy a főpolgármester éveken át tudományos fokozat és nyelvvizsga nélkül volt egyetemi oktató. Nem tartom érdemi válasznak Karácsony mai, meglehetősen sértődött hangvételű Facebook-posztját, amelyből megtudhattuk, hogy az óvodában elvette más homokozó lapátját, meg hogy nem találja az érettségi bizonyítványát, de arra érdemben nem reagál, hogy magas szintű angol nyelvtudás nélkül lehetett egyetemi oktató.

Tisztában vagyok vele, hogy a kormánypárti médiarendszer eleve kritikus Karácsonnyal szemben. De ettől még jogos felvetés, hogy a mai globalizált világban Magyarország miniszterelnöke legalább egy idegen nyelven beszéljen jól. Dobrev Klára ezt az elvárást nem csak megugorja, de még jócskán túl is teljesíti. A DK miniszterelnök-jelöltjének a pártpolitikán kívüli szakmai életútja, vezetői tapasztalata meg kifejezetten tiszteletet parancsoló.”

Fotó: Nagy Attila Tibor, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szavazóknak miért lenne gond, hogy Gergő nem beszél semmilyen idegen nyelvet? Hiszen ettől csak még jobban közülük való:-)

Pontosan ez a helyzet, más - a bal-lib jellegéből adódóan - nem is lehetséges.
"minél inkább megyünk mélyebbre, annál rosszabb Karácsony számára."
Az a gond, ez a teljes bal-libre érvényes Jakabtól Varjúig, Gyurcsány Dobrevtől Karácsonyig...
Erkölcs, tisztesség, őszinteség TELJES HIÁNYA. Ez Magyarország szavazóinak kedvence, de legalább a szavazók 40-50%-ának.
Ez tragédia, bármi legyen a végeredmény.

Ez az elemző megdicseri az ellenzéki médiát, mert megírt egy féligazságot, ami kellemetlen az oldaluknak.
Az biztos, hogy ez ritka.....általában ágyon hallgatják a következő nos ügyeket. De most elismerte, hogy így működik az ellenzéki média.

Az már szóba sem kerül, hogy Jakab Péter hány nyelven tud tapló lenni?

1. Ebben speciel igazad van.
2. TAKARODJ EL A KÖZÉLETBŐL! A múltkori vakcinás megnyilvánulásod után nincs (nem lehetne) helyed a közéletben!

Egyébként én eddig meg voltam győződve arról, hogy Karácsony az A) terv.
Most már kezdek elbizonytalanodni. Lehet, hogy Fletóék csőbe húzták KariGerit, és mégis Dobrevet tolják be...

+1

Ami még érdekes, és részben ezzel függ össze: az ilyen-olyan előválasztási bejelentések kivétel nélkül mind DK-ellenesek... MSZP+Jobbik, LMP+MSZP, Jobbik+Momentum, Jobbik+LMP stb. stb. mintha arra menne ki a meccs, hogy a DK vs mindenki más legyen a felállás...

Szóval Fletó nagy játékos, de azt még ki kell sakkoznia, hogy ha KariGeri ki is esik (mielőtt egyáltalán elondult volna), a többiek ne fogjanak össze Dobrev ellen, Jakab, Fegyőr vagy Márky-Zay mögé beállva.

Te is felfogtad a lényeget...

1. Orbán teljesen jól kommunikál angolul.
2. Karácsony egyáltalán nem.

Ennyi.

Továbbá: Karácsony NEM "fiatal". Könyörgöm, 46 éves. Csak szólok, hogy ha valaki 46 évesen nem jutott el egy jogosítványig, egy angol nyelvtudásig stb., az elég valószínűtlen, hogy éppen most tanulná meg ezeket (miközben MELLESLEG van egy - elvileg! - teljes embert kívánó főpolgármesteri feladata, továbbá egy - elvileg! - szintén teljes embert kívánó kampanyüzemmódú miniszterelnök-jelöltsége...).

Na igen.

Két árulkodó jel:
- ez a nagyon kemény Nagy Tibor Attila-írás
- a kerületekben egyre inkább körvonalazódó DK vs többiek felállás

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés