Már Tel-Avivot lövi a Hamász

2021. május 11. 20:18
A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak óvóhelyeiken. A Washington Post szerint a Hamász azt állítja, 130 rakétát lőttek ki a területre.

Megszólaltak a légvédelmi szirénák Tel-Avivban és Közép-Izraelben, a Times of Israel szerint Gázából lövik a várost – számol be a Neokohn. Az izraeli lap szerint robbanásokat hallani a környéken, a Vaskupola valószínűleg részben elfogta a rakétákat.

Elfogórakétát lő ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én.<br>Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit

A jelek szerint a tegnapi jeruzsálemi incidens után masszív rakétatámadást indított Izrael középső része ellen a Hamász, több hullámban érkeztek a rakéták.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak óvóhelyeiken

A Washington Post szerint a Hamász azt állítja, 130 rakétát lőttek ki a területre.

A The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint hat ember sérült meg, köztük egy ötéves kislány.    Ideiglenesen leállították a tel-avivi Ben Gurion repülőtér forgalmát, egy oda tartó járat visszafordult a ciprusi reptérre. Az ország középső részén is az óvóhelyek közelében kell tartózkodni a lakosoknak. Kedd este hírügynökségi jelentések szerint a Gázai övezetben összedőlt egy 13 emeletes lakóépület egy izraeli légi csapás következtében, hárman megsebesültek. A toronyházban működött a Hamász politikai vezetésének egy irodája is. Röviddel a légi csapás után a Hamász és az Iszlám Dzsihád közölte: válaszul Tel-Aviv irányába fognak rakétákat kilőni.

 

Címlapképen: Elfogórakétákat lő ki az izraeli hadsereg Vaskupola légvédelmi rendszere a Gázai övezet palesztin fegyvereseinek rakétatámadása ellen Askelónban 2021. május 11-én. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lapid, Bennet,Liberman, a zsidóság árulói, Izrael létét Bibi képes garantálni. Most egy Ariel Sharonra VAN SZÜKSÉGE IZRAELNEK.

1. Megértem ha haragszol
Hans Gruberre! (Vagy kicsit McClane-re is...)

2. A dachák (daha nép) szkíta-utód nép, és ha ugyan a Dacia (Római-) provincia szűk egy évszázada idején valamennyire romanizálódtak is mégsem azonosak bizonyosan a vlach-okkal oláhokkal.

Nade kikazoka "filiszterek, Filiszteusok"?
És vajon az Askenáz-országából úgymint kelet-európai zsidóságként "Bodh-Gayá"-ba érkező telepesek történelmileg mikor és hogyan konvertáltak az ősi zsidó hitre?

A topikhoz:
Én bízom a Vaskupola hatékony védelmező erejében, illetve a béke és békesség helyreállíthatóságában reménykedem.

Ibrahimra? Az iszmaéliták nem Izsákra hanem a bátyjára vezetik vissza felmenőiket, tehát nem Izsákkal kezdődik az ő hisztoriájuk...

Aztán meg... Noé fiai : Sém, Hám,Jáfet.
Jáfet fia Gomer, majd Gomer fia Askenáz. Itt merülhet fel benned esetleg a kérdés és feloldása:
Ez az Askenáz vajon
lehet-e Sém-ita (Sém-fi) ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés