Letartóztattak egy férfit, miután tigrissel menekült a rendőrök elől

2021. május 11. 14:00
A gyilkossággal gyanúsított férfi óvadék ellenében volt szabadlábon, a szomszédok láttak tigrist sétálni a férfi háza kertjében.

A houstoni rendőrség hétfő éjjel írta a Twitteren, hogy a 26 éves Victor Hugo Cuevast újra őrizetbe vették, a letartóztatás elkerülésének bűntettével vádolják. A rendőrség úgy véli, a videóra vett tigris Cuevasé, az ügyvéd azonban ezt megkérdőjelezte. A vasárnap éjjel rögzített felvételen az látszik, hogy a tigris a fegyveres seriffhelyettessel állt szemben, aki Cuevasnak kiabált, hogy fogja be az állatot.

Amikor a rendőrök megérkeztek, Cuevas egy terepjáróba szállt a tigrissel és elhajtott. Rövid üldözés után elkaptuk”

– közölte Ron Borza houstoni rendőrparancsnok hétfői sajtótájékoztatóján.

Azt nem tudják, merre van a tigris. Borza korábban azt mondta, a legfontosabb, hogy megtalálják Cuevast és a tigrist is, mert nem akarta, hogy a férfi „kárt tegyen” a nagymacskában. „Számos olyan hely van, ahová elvihetjük a tigrist, ahol biztonságban lehet és élete végéig otthonra lelhet” – magyarázta.

Cuevast egy gyilkossággal vádolják, mely a szomszédos megyében történt 2017-ben. Ártatlannak vallotta magát, azt állította, önvédelemből lőtt. Borza azt is elmondta, a gyanúsítottnak két majma is volt a házban. Houstonban 13,5 kilogrammnál nem nagyobb majmok lehetnek házi kedvencek, tigrisek azonban csak egzotikus állatok külön engedélyével tarthatók.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Narayan Maharjan / NurPhoto / AFP

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés