Nem a Spirit FM-et kell bojkottálni, hanem a tálibellenzéki szektát

2021. május 10. 21:13

Balogh Gábor
Azonnali.hu
Aki egy milliméterrel is kilóg, az a magyar közélet senkiföldjén ragad.

„Az elmúlt hét egyik legtöbbet hivatkozott nyilatkozata Tamás Gáspár Miklós nyílt levele volt, amelyben arra szólított fel, hogy »a bármilyen értelemben ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok egységesen bojkottálják az ATV-csoport minden médiavállalkozásának minden adását«, sőt, azt is kezdeményezte, hogy a cég alkalmazottai is mondjanak fel.

A filozófus szerint ez azért volna indokolt, mert az ATV-hez hasonlóan szintén a Hit Gyülekezetéhez köthető Spirit FM azzal, hogy a Klubrádió volt frekvenciáján szólal meg, »morális értelemben rablott holmit« szerzett. (A Klubrádió vezetője számos helyen, többek közt az Újpest TV-ben nekem mondta el, miért járt el a Médiahatóság etikátlanul és jó eséllyel törvénytelenül is az ügyben.) A felhíváshoz számosan csatlakoztak (például Hadházy Ákos), míg mások (köztük a Momentum) elutasították.

Az egyetlen hangon harsogó rendszer ellenzéke szükségszerűen sokszínű. Más és más fülünkbe ordító jelszóval van bajunk, természetes hát, hogy nem mindegyikre ugyanazt és ugyanolyan hangerővel válaszoljuk.

A NER-en kívüli nyilvánosságot egyetlen, vezényszóra kiabáló szavalókórussá formálni nemcsak értelmetlen (hiszen akkor mi is az igazi gondunk a rezsimmel?), de lehetetlen is.

A Fidesz médiafalanxával szemben egységes véleményhadsereget létrehozni nem lehetséges – legfeljebb egy saját ellenállásának heroikus nagyszerűségétől folyton betépett szűk körű exkluzív szektát. Ha van értelme bármit is bojkottálni, hát ez az.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kurucinfótól a Gyurcsány-listáig.

Szép karrierív.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés