Európa napját és a Győzelem napját ünnepeljük ma

2021. május 9. 10:31

Tóth Bertalan
Facebook
Sokan dolgoznak azért, hogy Európa továbbra is az integráció kezdetén elképzelt „remény földje” legyen.

„Európa napját és a Győzelem napját ünnepeljük ma: a második világháború európai befejezésének és az európai integráció megalapozásának évfordulója van. A kettős ünnep előtt tisztelegve tartott a Szociális Demokráciáért Intézet online konferenciát, megemlékezve a második világháború antifasiszta hőseiről, és megvitatva a kihívásokat, melyekkel európai közösségünk ma szembesül.

Az EU védőernyője olyan békét, szabadságot és fejlődést biztosít hazánk számára, amilyet egyetlen más közösségtől sem remélhetünk. Magyarország pályája a Fidesz vezetésével az elmúlt 11 évben viszont oda torkollott, hogy hazánk mára szinte semmiben nem felel meg azoknak a demokratikus követelményeknek, melyek alapján 2004-ben az EU tagja lett. A Fidesz-rezsim mostanra szinte teljesen lebontotta a magyar jogállamiságot, megszüntette a jog- és vagyonbiztonságot, lebontotta a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét és megrendítő csapást mért a sajtószabadságra. A hétköznapokban ez azt jelenti: nincs kiszámíthatóság és nincs biztonság. A Fidesz zsákutcába tereli az országot és az egész kontinens biztonságát veszélyezteti: az EU-t összetartó értékközösség szétverése beláthatatlan következményekkel járhat.

Az EU fejlődik, korrigál: a most az asztalon lévő javaslatok az európai stratégiai autonómiáról jelentősen javíthatják nemzetközi pozícióját, az uniós helyreállítási alap felhasználása pedig a szociális szemlélet és a szolidaritás szempontjainak megjelenését jelzi. A tanulni, utazni vágyó fiatalok Unió iránti elkötelezettsége jól látható. Sokan dolgoznak azért, hogy Európa továbbra is az integráció kezdetén elképzelt »remény földje« legyen.

Az SZDI konferenciáján Andor László volt uniós biztos, az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa (FEPS) főtitkára az európai szociális jogalkotási folyamatot ismertette. Hegyi Gyula, az MSZP alelnöke Európa felszabadulásáról és a remény megszületéséről beszélt, Ujhelyi István dr. EP-képviselőnk az Orbán-rendszer európai ellenzékiségéről. Gurmai Zita, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselőnk, szólt az európai integráció jövőjéről. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke korszakváltást sürgetett európai uniós kapcsolatainkban. Bokányi Adrienn, Szombathely gazdasági fejlődéséért felelős tanácsnoka a közvetlen uniós források felhasználását ismertette az önkormányzatoknál, Barabás Miklós, az Európa Ház igazgatója az európai polgárok és civil szervezetek részvételéről beszélt a kontinens jövőjét alakító, EU kezdeményezte Konferencia Európa jövőjéről című eszmecsere-sorozatban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az EU védőernyője olyan békét, szabadságot és fejlődést biztosít hazánk számára, " - hogy az első adandó alkalommal, amit kiraboltak 1980-2010 között, 242 milliárd akkori dollár értékben és annak kamatos kamatait visszafizetik, valamint a teljes magyar gazdaságot, pénzügyi és termelőpiacát visszaszerezzük:
azonnal el kell hagynunk ezt az EU-t!
Még mielőtt a visszaszámlálás befejeződik.
Mert már elkezdődött, a Tóth Bertalanok asszisztálása mellett, és az időhatár felét átléptük.
Innen már egyértelműen a felszámolásunk, felszámolódásunk a cél:
ez egy elképzelten kitervelt menekülőút a rothschildi felszámolók számára és odadobni a területünket, hogy majd a fekete-barnákat keményen kordában tarthatják és azok nem számolnak le velük.

És amikre senki nem emlékszik egy Jakab-asztalcsapkodás és egy Gyurcsány-igehirdetés között. :))))

Vicc ez a fazon, ahogy a pártja is... de facto megszűntek létezni... és láthatóan ez nem is zavarja különösebben berciágit.

Na igen, ez a "győzelem napja" örömködés minimum disszonáns magyar emberként.
Ez a történelmi esemény egyenesen eredményezte a szovjet megszállást, Magyarország szovjet gyarmattá válását, a trianoni diktátum megerősítését (még három település elcsatolásával), a málenkij robotot, a Rákosi-rendszert, 40 évnyi kommunista diktatúrát, Magyarország sok évtizedes lemaradását a vasfüggöny másik feléhez képest stb. stb.

Kinek a győzelmét?
A Szovjetunióét nem, mert közben eltűnt.
A Brit Birodalomét nem, mert az is eltűnt.
A Francia Birodalomét szintén nem, mert az is eltűnt.
Jugoszláviáét nem, mert véres harcok között se tudták eldönteni, hogy melyik része lenne a győztes.
Lengyelországét nem, mert győztes országot nem tolnak el a helyéből 250 kilométerrel balra.
Csehszlovákiáét sem, mert eltűnt.
Az USA talán, akinek csak a hideg háború 10 billió dollárjába került. A lakossága jó része meg papundekli dobozokba az eső elől.
Come on, gentlemen.

Ha nincs Amerika, nincs kommunista terjeszkedés a világháborúban.
Nem a házad falára céloztam, hanem a hajléktalanok papundekli dobozaira, amikben alszanak. Egyébként, ha Amerikában élsz, te is bedobtál egy kis dough-t a 10 billióba.

A tíz billiós (ten trillion) kidobott pénz, amit a felépített szovjet elleni hideg háborúra el kellett költeni, valahol hiányzik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés