Gulácsi Péter szerződést hosszabbított Lipcsében

2021. május 8. 7:11
A Leipzig az Inter és a Dortmund által kínált fizetésre is rálicitált, így a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kapja a kapus.

Az RB Leipzig labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2025-ig meghosszabbította Gulácsi Péter eredetileg 2023 nyarán lejáró szerződését, írja a Nemzeti Sport. Igaznak bizonyult a Bild értesülése: az új szerződés értelmében Gulácsi Péter további két évvel, 2025 nyaráig kötelezi el magát. Hozzátették: az eddigi szerződéssel ellentétben az új kontraktus már nem tartalmaz konkrét kivásárlási záradékot – áll az MTI beszámolójában.

A Salzburgtól 2015 nyarán szerződtetett labdarúgóval kapcsolatban a Bild emlékeztetett arra, hogy a rákövetkező évtől már Gulácsi számított az első számú kapusnak, és eddig 222 meccsen állt a háló előtt a német és nemzetközi mércével is meghatározó tényezővé váló Leipzigben. Gulácsi idén nyáron a szerződésében eddig szereplő kivásárlási összeg, 13 millió euró (4.7 milliárd forint) fejében távozhatott volna.

„Lipcse második otthonná vált számunkra”

„Lipcse második otthonná vált számunkra. A klub és én 2015 óta nagyon különleges utat járunk be: a másodosztályból a Bajnokok Ligája elődöntőjéig jutottunk, és a jövő héten ismét a kupadöntőt játszunk. Rendkívüli és nagyon sikeres időszak volt, szeretnénk ezt folytatni. A családom és én otthon érezzük magunkat itt a klubban, a városban és a régióban. Lipcse második otthonná vált számunkra, és éppen ezért fontos számomra, hogy minél jobban teljesítsek. A feleségemmel emlékszünk a Bayern elleni 2017-es kupameccsre, amikor először skandálták a szurkolók a nevemet. Libabőrös élmény, egy nagyon különleges pillanat volt, amely megmutatta, mennyire támogatnak drukkerek. Büszke vagyok arra, hogy kivívtam ezt a támogatást – ezért várom már nagyon azokat a mérkőzéseket, amelyeket ismét a nézők előtt rendeznek majd” – mondta Gulácsi Péter a klubhonlapnak, majd hozzátette, Frederik Gössling kapusedzővel ambiciózus csapatot alkotnak, és nagyon várja mindazt, ami még jön a következő években.

A többi kérő

A bajnoki hajrá mellett a magyar válogatottal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra is készülő kapus után a közelmúltban a Borussia Dortmund érdeklődött intenzíven. Eközben az angol sajtó a Tottenham Hotspur, az olasz pedig a bajnok Inter, valamint az AS Roma érdeklődéséről is írt.

Információink szerint valamennyi felsorolt klub érdeklődött a végül négy plusz egy évre aláíró magyar labdarúgó iránt, de a tárgyalások során a Leipzig a legjobb feltételekkel jelentkező Inter, Dortmund kettős által kínált fizetésre is rálicitált, és a hosszabbításért cserébe

Bundesliga-szinten is kiemelkedő feltételeket, és a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálta a kapusnak.

A német csapat tehát minden követ megmozgatott, hogy a klubikon Lipcsében maradjon, és végül sikerrel is járt a vezetőség. A szakemberek által is a Bundesliga egyik legjobb, legmegbízhatóbb kapusának tartott Gulácsi csütörtökön töltötte be a 31. életévét, jövő csütörtökön pedig első trófeáját is megszerezheti majd a csapatával a Dortmund elleni Német Kupa-döntőben.

(MTI, Nemzeti Sport)

Fotó: MTI/Martin Rose

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés