Mit kezdjünk a NER-szorongással?

2021. május 7. 10:48

Lukácsi Katalin
Alfahír
A tünetegyüttes célkeresztjében Magyarország sorsa áll.

„A pszichológia az elmúlt években kénytelen volt felvenni a lélek betegségeit felsoroló listájára az úgynevezett klímaszorongást. Azt a lelki tünetegyüttest nevezik így, amikor az egyén a klímaváltozás lehetséges vagy vélt következményeitől fél. Az éghajlatváltozással kapcsolatban még a kutatók is sokszor csak a sötétben tapogatóznak, mennyivel kevésbé látja át a jelenséget a környezetéért aggódó laikus.

A homályos ismeretek mellett fokozza az aggodalmat a tehetetlenség érzése is. Ugyanezt a tünetegyüttest kezdem tapasztalni én is magamon, csak a célkeresztjében nem a teremtett világ, hanem Magyarország sorsa áll, ezt neveztem el jobb híján NER-szorongásnak. A jó ebben az, hogy mint minden szorongás a világon, kezelhető ez is.

Ugyanez behelyettesíthető arra a tünetegyüttesre, amelyet belőlem – mint hazámért felelősséget érző és híreket fogyasztó emberből – az Orbán-kormány újabb és újabb vörösvonal-átlépései kiváltanak. Aggódok az egyetemeinkért, amelyek hirtelen csak azért lettek fontosak a Fidesznek, mert hatalmas mennyiségű pénz érkezik oda az Uniótól. A jövőnk zálogát az állam pillanatnyi vezetőjeként át vágja saját zsebébe. Teszi ugyanezt stratégiai ágazatainkkal, épített örökségünk számos kincsével, közpénz ezermilliárdokkal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon teper, hogy a moslékba bekerüljön.

Ha tudod, mit kellene jobban és azt hogyan csinálni, akkor mondd meg, de ne szorongj.

Én a te mentális higiéniádért aggódom, Lukácsi Katalin.
Na jó nem aggódom, de látom rajtad, hogy baj van.
Szóval te ne kezdjél semmit a "Ner-szorongással" magaddal kezdjél valamit. Ketyeg az órád!

Van képed ezt a szöveget leírni? Hát persze, hogy van. Amikor úgy nekivetkőztél és kaptad a kritikákat mindenfelől, azt hazudtad, hogy sokan megértettek téged. ebből a sokanból egy betű sem volt igaz.

Minthogy az sem igaz, amit ebben a cikkedben leírtál.
Mit képzelsz te kis szerencsétlen, ha az általad támogatott Gyurcsány házaspár győz, vagyis a moslékkoalíció, nem egyből Putyin fenekét fogják törölgetni, ahogyan tették ezt 2010 előtt is?
Ha ők lennének most kormányon, kötelező lenne az orosz vakcina, és a kínai is. És tudod, hogy miért? Mert ők Gyurcsány nagy barátai. Olvashattad Gyurcsány nyilatkozatát, anno a kínai kapcsolatokról.
Milyen történész vagy te?
Ami Orbánt és a vakcinákat illeti, szégyelld magad ezért az arcátlan és aljas írásodért. Te vagy keresztény mázzal leöntve, de szépen folyik rólad és látjuk az áruló ördögi mivoltodat!

"Élet-halál harcot politikai ellenfeleivel vív, nem a vírussal, miközben járványkezelése átláthatatlan, érthetetlen, kaotikus, és emberéleteket veszélyeztet. Munkáját keresztény és nemzeti mázzal önti le, de a vallást csak külsőségekben éli meg, a nyolc boldogság lelkülete hidegen hagyja, és nem okoz neki lelki vívódást keresztényellenes hatalmakkal szövetkezni."

Jelentéktelen, sokadrangú politikai szereplő, aki állandóan az állítólagos hitét akarja instrumentalizálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés