Ez kicsit magas: az Economistból indul a magyar választáson Karácsony?

2021. május 7. 14:50

Kemenes Tamás
Mandiner
Először egy angol bankárlapban mutatják be Karácsony Gergelyt mint Magyarország lehetséges következő vezetőjét? Érdekes út a magyar választók megnyerése felé.

Karácsony Gergely ma reggel páros lábbal bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek az Economistban.

Hogy miért épp ott jelentkezett be, az mondjuk nem feltétlenül világos – hiszen minden józan számítás szerint minálunk, vagyis Magyarországon és magyar emberek gyűrűjében kéne megnyernie azt a 2022-es magyarországi választást, amellyel kapcsolatban még azt se közölte velünk, magyarokkal, hogy elindul rajta, csak most, sejehaj! – finoman és (tolmács segítségével) angolul.

Amiről az embernek rögtön eszébe is jut az örök kérdés:

vajon el lehet-e érni a tiszakécskei kékfestők piros szívéhez az Economiston át?

Kitalálták, nem lehet.

Pontosan tudjuk, hogy Magyarországon már hosszú ideje vidéken dől el az országgyűlési választások sorsa. Aki nem képes megszólítani Letenyét, Gyulát meg Záhonyt, és akitől utóbb csak lekezelő megjegyzésekre futja, az biztos kudarcra van ítélve.

Az Economist a nemzetközi liberális elit lapja, Londonban szerkesztik, több ezer zsáknyi sárga bicikliúttal meg egy eszméletlen nagy rakás sós vízzel arrébb. Köze nincsen a hazai valósághoz.

Vajon miféle attitűd irányítja el az embert egy ilyen kiadvány felé, amikor éppen Magyarország leendő miniszterelnöke akarna lenni?

Ráadásul rögtön a legelső pillanatban? Kikhez beszél valójában ezeken a hasábokon Karácsony Gergely és az újságírónak beállított vízionárius segédfodrász – és kikhez nem?
Angol bankárlap faggatja kezében szemöldökcsipesszel Budapest főpolgármesterét Magyarországról, a magyar jövőről, pénteken kora reggel. Szürreális jelenet, egyben komoly csemege a sorok közt olvasni tudóknak.

Hogy aztán arról a bizonyos megjegyzésről tényleg ne is beszéljünk, mely szerint „Orbán alacsony és kövér, én viszont magas és vékony vagyok". Mert hát mit is lehet erről beszélni úgy igazán? Gratulálunk, főpolgármester úr, hogy ilyen szép nagyra tetszett nőni. (A cikkből különben azt is megtudjuk végre, hogy Karácsony „béketeremtő hírében áll és képes áthidalni a különböző támogatói csoportok közötti különbségeket". Naná, vélhetően szilaj digi-dagizással.)

Erre kell tehát készülni minden bizonnyal, pár hét múlva ezen a rezgésszámon kezd majd működni nálunk az ellenzéki kampány – feltéve persze, hogy hazaérkezik addig.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon van még néhány alacsony és kövér ember. Őket mind megsértette Gergőke, a kis butus.

2018:
Letenye: Cseresnyés Péter (FIDESZ - KDNP)
Gyula: Dr. Kovács József (FIDESZ - KDNP)
Záhony: Dr. Tilki Attila (FIDESZ - KDNP)

De. Gergő végülis azt mondta, hogy az ő alkata sokkal szebb. Ezzel dicsekedett buta módon. Tehát mindenkinél szebbnek tartja magát, aki alacsony és kövér.
Jövő héten a szőke hajúak nem tetszenek neki? Aztán hol a vége???????

Gyurcsány aztán megbuktatta Medgyessyt és saját magát. A rendszerváltás óta ők ketten lettek bukott miniszterelnökök.

Te valamit összetévesztettél. Márki Zay mondta, hogy a tétovázókat be kell zsarolni az ellenzéki összefogásba. De megértelek, a te oldaladon annyi marhaságot hordanak össze, hogy eltévedsz közöttük.

Egyébként nem értem a felvetésedet. Ha Letenye, Záhony, Gyula nem fideszes, akkor a fülke magányában miért nem mernek másra szavazni? Hiszen, amit a Fidesztől kapnának, azt megkaphatják a szívüknek kedvesebb másik oldaltól is. Vagy abban ők sem bíznak?

Ez az ember akar miniszterelnök lenni, aki nem tud kellemetlen elszólás nélkül interjút adni. Aki nagy pofával kioktatta a 2018-as választás délutánján Ádert, hogy kinek adjon megbízást kormányalakításra. Amikor este az Echo tv riportere rákérdezett csak elsunnyogott egy szó nélkül. Már nem volt nagy pofája.

Egyetértünk. De hát az egész ellenzékben az a figura a legjobb. A többi meg rosszabb.
Az ellenzék nagyon leépült politikai és minden egyéb szinten.

Eredetileg a CNN-en adtak volna el a nagy maflat, no de kozben a CNN bebukott.
Jo lesz az Economist is, gondoltak.
Majd csak raharapnak azok, akik Magyarorszagra akarjak tenni a kezuket. Lesz itt nagy zszseges, helyezkedes.
Igy gondolkodnak Brusszel es Amerika hazai helytartoi.
Mutassuk meg nekik, hogy kie a haza!

Jelentetett mar meg ott sikersztorikat Magyarorszagrol o is, ha jol remlik nekem.
Az Economist annak a lapja, aki jol fizet.

Még a saját családját se tudja megszólítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés