Dobrev Klára és a halálkampány mélységes mélysége

2021. május 7. 7:00
A koronavírusban elhunytakra hivatkozva kapaszkodna fel a hatalomba a baloldal, s szinte már titkot sem csinál belőle. Sőt, szoborba öntené a koncepciót.

Nem csak a jót, a rosszat is kihozta belőlünk a koronavírus. Hiszen nemcsak önzetlenek, segítőkészek, adakozók, szolidárisak tudunk lenni, hanem hajlamosak vagyunk mások helyett magunkkal törődni, gyűlölködni, vádaskodni, türelmetlenkedni. Amúgy is, de mostanság pláne. Ráadásul a politika ezúttal sem mutatott jó példát, nem valósult meg az oly sokat emlegetett, valójában a hiú ábrándok kategóriájába tartozó kiegyezés a kormány és az ellenzék között. Hogy erről ki tehet elsősorban, arról pártállástól függően nyilván megoszlanak a vélemények.

Ám tény: az ellenzék alaptalanul rágalmazta meg nemzetközi fórumokon is az amúgy tíz éve diktatúrának bélyegzett kabinetet valamiféle náci rezsim kiépítésével (lsd. felhatalmazási törvény), vádolta egy álmentős csaló beszámolójára hivatkozva emberek szándékolt halálba küldésével,

s keltett szisztematikus kampánnyal bizonytalanságot az életeket mentő keleti vakcinákkal szemben.

Újabban már gondatlanságból elkövetett emberölést emlegetnek a járvány áldozatai kapcsán, Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen börtönnel fenyegette meg a „gyilkosokat” a parlamentben.

Egyre nyilvánvalóbb: a jövő évi választás egyik kiemelt témája lesz a járványkezelés megítélése, ahogy az is, hogy a DK-elnök ölelő karjaiban egyesülő baloldal a halottak hátán akar felkapaszkodni a hatalomba. Túlzás? Aligha.

Ezt igazolja a legújabb, első nézésre kifejezetten nemes gesztusnak tűnő kezdeményezés alakulása is. A nem túl ismert XXI. Század Társaság ugyanis azt javasolja, legyen köztéri szobra a koronavírus áldozatainak Budapesten, mégpedig közadakozásból. Az emlékmű egyben főhajtás az egészségügyi dolgozók áldozatos és hősies munkája előtt – így a felhívás. Ez eddig rendben is van, ki ne értene alapból egyet mindezzel?

A manifesztumot az elsők között írta alá Iványi Gábor lelkész, egykori SZDSZ-es képviselő, Gyurcsány Ferenc nagy barátja, a kormányellenes tüntetések rendszeres szónoka – tudják, az az ábrándos tekintetű szakállas bácsi, aki szerint a jelenlegi magyar miniszterelnök biztosan pokolra fog jutni

De szinte azonnal a kezdeményezés mellé állt Karácsony Gergely főpolgármester is, aki támogatja, hogy Budapesten avathassák fel az alkotást jövő márciusban, egy hónappal a parlamenti választás (!), két évvel a pandémia magyarországi berobbanása után.

Már mindez nagyjából körberajzolja az egyébként ártatlannak tetsző és nemes elképzelés politikai kontúrjait. Ám ha ennyi nem lenne elég, rácsatlakozott a szoborállítás ügyére Dobrev Klára is, aki épp a hétvégén jelentette be, hogy pályázik a miniszterelnökségre.

Gyurcsány Ferenc felesége a következőkkel indokolja bekapcsolódását:

„Igenis jár az emlékmű annak a közel 30 ezer honfitársunknak; nagyszülőknek, szülőknek, férjeknek, feleségeknek, gyerekeknek és barátoknak, akik egy része talán most is élhetne, ha a hatalom az elmúlt tíz évben nem üldözi el az orvosainkat és ápolóinkat, és nem az egészségügyi ellátásunkon spórolja meg a hétvégi helikopterezés árát.”

Fordítsuk le ezt magyarra: Magyarországon is tízezrek haltak meg egy világjárványban, a DK pedig szeretné a hozzátartozók érthető fájdalmát becsatornázni a kormány ellen leadott voksokba. Lényegében nem kevesebbet állít, mint hogy a Fidesz-KDNP által támogatott kabinet embereket öl.

Ez maga a halálkampány, a politika mocsarának a legalja.

A mélységek mélysége, az aljasságok aljassága.

Lehetne tovább fejleszteni az egészségügyet? Bizonyosan. Kereshetnének jobban a nővérek és az orvosok? Feltétlenül – bár számos emelés történt az elmúlt évtizedben, nemrég épp egy jelentősebb Lehetnének jobb állapotban a kórházak és a szakrendelők? Noha százmilliárdokat költött rájuk az állam, különösen vidéken, erre sem lehet nemmel felelni. S végül: mondta-e valaha bárki a kormány részéről, hogy minden tökéletes az ágazatban, s hogy ne lennének további tervek, elképzelések az előrelépésre? Szó sincs róla.

Muszáj ugyanakkor felidézni, hogy a jelenlegi kritikusok kormányon mit műveltek ezen a téren: lett vizitdíj, kórházi napi díj, széf, ágyfelszámolás, több biztosítós rendszer, és az elvándorlás sem 2010-ben kezdődött. Sőt.

Az egészségügyben dolgozók minden anyagi és egyéb megbecsülést megérdemelnek, heroikus munkájukért tisztelet jár. Tisztelet, s bizonyosan nem az, hogy holmi DK-s politikusok kommunikációs eszközként használják fel hivatásukat és szolgálatukat, vegytiszta hatalmi céljaik elérése érdekében.

Ne vitassuk el persze senkitől, hogy megindítja e víruscsapás, illetve az áldozatok és a gyászolók sorsa. Ám az ellenzéki politikusok esetében az empátiát zárójelbe teszi, ha a tragédiát kampánnyá silányítják. A Dobrev-félék megnyilvánulásaihoz képest

azt mondani, hogy a baloldal oltásellenes, az maga a tényközlés.

Nyilván Gyurcsány és társai már felejtenék, hogy például petíciót indítottak a kínai oltás ellen. Felejtés helyett azonban a jelek szerint feledtetéssel próbálkoznak, alighanem ezt a célt szolgálná a halálkampány, illetve ezzel összefüggésben (sajnos) a tervezett budapesti mementó is. No meg a választási győzelmet.

Mindenesetre úgy tűnik, a baloldalból a legrosszabbat hozta elő a vírus.

nyitókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke feleségével, Dobrev Klárával a 14. évértékelő beszéde után 2018. január 27-én. (MTI/Mohai Balázs)

Összesen 252 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsányi hazudott. Itthon és Brüsszelben is. Ezért mondatták le.
Ugye nem gondolod, hogy önszántából bukott meg?
A rendszerváltás óta ő a második bukott minelnok. A sors fintora, hogy az első bukásának vastagon benne volt a mancsa.

Nyilván. Már ők sem tolerálták, hogy hazudik a konvergencia programokban, csőstől veszi fel a hiteleket és hiába figyelmeztették többször is, hogy ne adósítsa el a lakosságot devizában.

Tegyél meg egyet: képzeld el a saját zsebedet ellenzéki kormányzás esetén.
Biztos, hogy soványabb lenne. Egy példát mondok: az ellenzék megint elkezdte, hogy a minimálbért adómentessé akarja tenni. Gondold ezt végig: nem a multik, a cégek és a vállalkozók adnak béremelést, hanem az állam a közös pénzből. Ezáltal azonnal jelentősen csökkenne az adózók száma és az adóbevétel. Ezt az ellenzéki kormány egyszer már megcsinálta és ez nagyban hozzájárult az ország lecsúszásához.

Vannak olyan budapesti ellenzéki vezetésű kerületek, ahol a szavazók már szemmel láthatóan megbánták, hogy az ellenzékre szavaztak.
Biztos, hogy van, ahol hosszabb idő kell a tanulópénz megfizetéséhez.

Nagy baj ez, nem először van ez a társaság CSAK és kimondottan bajra. Aki ennyire minden szint alatt viselkedik, azt megútálják. A kampányuk annyira aljas, h. lassan, de biztosan azokat is, akik velük egy követ fújnak, mint híveik. Ráadásul ezek a múlt erői, jól körvonalazható csoportokkal.

Ez a szobor állítás, lehetséges bár, de NEM köztérre, temetőbe való. A spanyolnátha áldozatoknak, pedig TÖBBEN voltak, senki sem akart szobrot állítani, ráadásul kimondott politikai a céllal.

Ez a hazug törtetés nem vezet jóra, mert a társadalmi békét roncsolja. Az orvosok mostanában kevésbé mennek el. A kormány is, és az egészségügy is helytállt és SEMMI ok feltételezni, h. a jövőben ez nem így lesz.

Az emberek általában abban hisznek, amiből tájékozódnak, megkerülhetetlen a fészbuk, gugli, a magyar ellenzéki média működtetőinek felelőssége. Ami sok, az sok.

Dobrev mindent megtett a maga részéről. A dk. névében vitt 20, azaz húsz maszkot az egyik kórháznak.
Akkora kampányt csinált belőle a milliárdos, mintha egy kórházat adott volna át pár müzli szelet kíséretében.
Müzli szeletek voltak, pár db.

Nagy Attila ötlete megtetszett a Dobrev házaspárnak.

Még nem hallottam, hogy a covid fertőzés és a szerette elhunyta miatt valakik a kormányt, az egészségügyet hibáztatta volna.
Ezt az aljasságot, csak aljas ember reklámozhatja.

Dobrev, Szabó Tímea... aljas emberek, ez vitán felül van.

Sokam lesznek így, ellenkező előjellel. Akik szavaznának másra, de elvették tőlük a szabad választás lehetőségét, és az ellenzéki gyülekezet láttán nem mindegy nekik, kik jönnének Orbánék helyett.

Én aljasnak az emberiség aljának nevezem az ilyeneket.
Más emberek halálából egy világjárvány idején hasznot húzni, politikai haszonszerzésre használni, az bizony tisztességtelen.

A mi lenne ha típusú szöveggel csak a vágyaidat vetíted ki.

Tévedsz! A Fideszben tisztességes emberek vannak.

Ezt persze nem tette közkinccsé Szél Bernadett, hogy Kórozs miatt nem mentek el a bizottsági ülésre a fideszesek.
Nagy sumák az a nő is.

Féreg dolog ez a halálkampány, de ez az egyetlen esélye a moslékosoknak.

Én őt nem olvasom.
Viszont felhívom az ellenzék politikusait a bocsánatkérésre! Kérjenek bocsánatot az emberektől és a kormánytól azért, mert azt hazudták, hogy a kerek egész világon itthon haltak meg a legtöbben. Kérjenek bocsánatot a gyilkosozasert és a többiért!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés