Magyarországon drága mulatság, ha az embernek méhe van

2021. május 6. 20:55

Juhász Vanessza
Mérce
Hazánkban minden 5. nő él menstruációs szegénységben.

„Évek óta napirenden van a fideszes narratíva, miszerint a kormány változatos családbarát politikákkal igyekszik elősegíteni a gyermekvállalási hajlandóságot. Az idő múlásával azonban kiderült, hogy ezek a támogatások igazából annyira nem is barátságosak, és tulajdonképpen csak a középosztálybeli, tradicionális családok jólétét szolgálják.

A szegényebb rétegeken nem segít a jelenlegi támogatási rendszer, sőt, egyes társadalmi csoportokkal szemben kifejezetten kirekesztő rendelkezéseket is hoztak az utóbbi években. Az ellentmondásos rendszer legújabb, rendkívül szemléletes példáját láthattuk nemrég, mikor fideszes képviselők határozatképtelenné tettek egy parlamenti ülést, amelyen Szél Bernadett törvényjavaslatát tárgyalták volna arról, hogy az endometriózisban szenvedő nőknek ne kelljen óriási összegeket kifizetniük magánrendelésben a meddőséget is okozó betegségük kezeléséhez.

Nekem pár éve még mondhatni szerencsém volt. Az orvosom azonnal észrevette, hogy itt valami nincs rendben, és azt is meg tudta mondani, hogy ez bizony endometriózis. Habár a hivatalos diagnózist csak a műtét utáni szövettanból lehet megállapítani, a megfelelő kezeléshez elengedhetetlen, hogy a szakemberek tisztában legyenek a betegség tüneteivel, és maguk a páciensek is időben forduljanak segítségért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gulyás Gergelytől megkaptátok a választ.
Amíg Kórozs Lajos a bizottság elnöke nem lesz fidesz részvétel.

Én borotválkozási szegénységben élek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés