Gulyás Márton és a bölcsészmatek

2021. május 6. 14:00

Patkó Endre
Kontra
Az ellenzéki propagandistából lett videós demagóg statisztikaelemzésbe kezd.

„Gulyás a videót azzal a felütéssel kezdi, hogy a kormány propagandája annyira erős, hogy még az ellenzékiek is »becuppantották«, miszerint országunk jobban teljesít az oltakozásban, amit viszont a vérmesek az elhunytak számával szoktak árnyalni. Kár, hogy ilyenkor mindenki konzekvensen elfelejti megemlíteni, hogy egy beoltott = egy megmentett élet. Képzeljék csak el hol tartanánk, ha nem lennénk ennyire hatékonyak a vakcinák beadásával!

Az ellenzéki propagandistából lett videós műsorszerkesztő ezután demagóg statisztikaelemzésbe kezd. Szegény általános iskolai matektanárja a műsort látván biztosan valami erősebb égetett szesz után nézhetett, hiszen Gulyás innentől kezdve olyan elképesztő állításokat fogalmazott meg, amiket nehéz szekunder szégyenérzet nélkül végighallgatni.

Hiszen szerinte ugyan lakosságarányosan a csak az első dózissal oltott emberek számában tulajdonképpen jól állunk, azonban a teljes lélekszámot vizsgálva világviszonylatban ez »CSAK« a 23.helyezéshez elég az Oxford University által fejlesztett Our World in Data adatvizualitással foglalkozó honlap gyűjtései alapján. (Ugye emlékszünk, hogy még mindig nem versenyzünk a többi országgal? -a szerk)

Te Marci, azt ugye tudod, hogy az USA ebben a mutatóban 137.23 millió főnél jár, amit Magyarország sosem fog elérni? És tudod, hogy miért? Hát azért, mert Magyarországon csak 9.7 millióan élnek! Szakzsargonnal élve almát hasonlítasz körtével, zsenikém! De ha végiggondolod, hogy Magyarország a népesség szerint a világon a 94., bruttó hazai össztermék (GDP) alakulásában az 59. helyet foglalja el, máris kijön, hogy itt is bőven túlteljesítünk.

A tanácsom, bár nem kérted, számodra pedig az, hogy a túlzott affektálás és gesztikulálás helyett inkább a tényekre, esetleg egy statisztikai alapozóra fókuszálj, és akkor még a saját kommentelőid sem égetnének porrá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ezek között síró kisdeddé sohasem lesz az új megváltás embriója. Mert a szarvasmarhák között bajos mást megtanulni, mint a bőgést.” (Ady Endre)

Gulyás Márton édesanyja Gurmai Zita?
Ha ez így van, mindent értek.
Kár a fiúért, mert ölég jó eszes legényke, lenne, ha megfelelő emberi példa állt volna mellette, mikor nevelni kellett volna.

Mindig van lejjebb... ennél mondjuk nem nagyon lehet, hogy abszolút számokat citáljon valaki a beoltottak száma kapcsán.
(Ja, gondolom a fertőzöttek meg a halottak száma kapcsán nem abszolút számokat tett egymás mellé Marcika. Szokasos ballib aritmetika.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés