Fenntartják Donald Trump letiltását a Facebookról

2021. május 6. 7:00

Kötter Tamás
Facebook
Értjük ugye? Egy magáncégnek van egy magánbírósága, akik ügyeket döntenek el.

„»Döntött a Facebook újságírókból, emberi jogi aktivistákból, akadémikusokból és ügyvédekből álló felügyeleti bizottsága: fenntartják Donald Trump volt amerikai elnök ideiglenes letiltását a közösségi médiáról, valamint a céghez tartozó Instagramról.«

A jogalkotás mindig utólag követi le a társadalmi folyamatokat, de ez már talán túl késő. Napjainkra a közösségi média gyakorlatilag olyan széles közösség tere lett, hogy természetét tekintve szinte közterület. Azzal a különbséggel, hogy itt egy privát cég diktálja a szabályokat. Kimondhatjuk, hogy a közösségi média szolgáltatja a leghatékonyabb csatornát a megjelenésre. Durván fogalmazva, aki nem tud kommunikálni ezeken a platformokon, az nem létezik, mint közszereplő.

Ha Trumpot egy köztéren hallgattatnák el, akkor mindenki számára egyértelmű lenne, hogy sérült a szabad szóláshoz való joga. A Facebook viszont egy magán cég, saját szabályokkal.A Facebook olyan befolyásra tett szert, hogy egyszerűen a törvények felé helyezte magát. A legálszentebb az egész történetben, hogy nem Zuckerberg áll ki és mondja el, hogy nem kedveli Trumpot, ezért diszkriminálja, hanem ezt egy bizottsággal mondatja ki. Értjük ugye? Egy magán cégnek van egy magán bírósága, akik ügyeket döntenek el. Nagy szerencse, hogy az USA nem tagja az EU-nak, mert Jourová asszony már biztos indítana egy 7-es cikk szerinti eljárást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig megoldást KELL keresni. Ez így nem lesz jó, ez orwelli, sőt, addig kell találni, amíg lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés