A Momentum több női vezetőt követel a tőzsdei cégek élére

2021. május 4. 11:00

Puzsér Róbert
Hírklikk
Elragadtatva olvasom a momentumos lányok legfrissebb győzelmi jelentését Brüsszelből.

„Elragadtatva olvasom a momentumos lányok legfrissebb győzelmi jelentését Brüsszelből – az új politikai generáció ezúttal egy rendkívül sürgető szociális igazságtalanság orvoslását vállalta fel.

Fél éve Donáth Anna jelezte diadalmasan, hogy Orbán Viktor nem lophat többé büntetlenül a közösből, az uniós pénzek ugyanis immár nem a korrupt kormányokhoz, hanem az önkormányzatokhoz kerülnek majd, hisz a jogállamiságot illető vitában az illiberális magyar kormány megsemmisítő vereséget szenvedett.

Ezúttal Cseh Katalin számol be arról, hogy a liberális frakció az ő vezetésével sikeresen megszavazta, hogy »az Európai Tanács fogadja el azt a régóta blokkolt irányelvet, miszerint csökkenteni kell a tőzsdén jegyzett társaságok ügyvezető igazgatói között a nemi egyenlőtlenségeket«.

Nagyon büszke vagyok Cseh Katkára, akinek Európa roppant problémái mellett arra is van ereje, hogy a tőzsdei társaságok ügyvezetőinek körében a nő nemű csúcsmenedzserek számának és fizetésük mértékének növelését követelje. Ez egy rendkívül fontos és halaszthatatlan döntés volt – nagy megkönnyebbülés számomra, hogy végre sikerült meghozni, s így Európa cégvezérei ma már egy egyenlőbb és igazságosabb napra ébredhettek.

Miért van az az érzésem, hogy Cseh Katka és Donáth Anna kifejezetten a saját osztályukat képviselik? Szegény női csúcsmenedzserek – bizonyára képtelenek érvényesíteni az érdekeiket! Ezek után esetleg azon is el kellene gondolkodni, hogy érdemes-e a gondoskodó szakmák megbecsüléséért meg az anyasági juttatásokért küzdeni – hisz a nők aránya akkor fog kiegyenlítődni a tőzsdei társaságok élén, ha végre ugyanolyan szakmákat választanak majd, ha ugyanolyan fontosnak érzik majd a karrierjüket, ha ugyanannyit akarnak majd szülni, s ha ugyanannyian és ugyanannyit akarnak majd otthon maradni a gyermekükkel, mint a férfiak. Ideje továbbá megkövetelni a kvótákat a cégvezérek mellett a bányászok és a kohászok körében is. Valódi nemi egyenlőséget most!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Követelem, hogy a szénbányákban ugyanannyi nő dolgozzon, mint férfi! Elég volt az egyenlőtlenségből!

Cseh Katalin ugyanúgy örül, ahogy Robespierre örült a forradalom sikerének: nem tudja, hogy a saját sírját ássa.
Ha figyelné a nyugati tendenciákat, és időközben nem bukik meg az úgynevezett liberalizmus (pedig de jó lenne!), akkor pár év múlva a párttársai le fogják cserélni egy valószínűleg transznemű, "people of color" (arab, cigány, néger) jelöltre, aki több sérelmet tud felmutatni, természetesen mindezt a haladás jegyében.
De az, aki szerint egy cég élén a rátermettségnél fontosabb az, hogy mi van a lába között, az pont ezt érdemli.

Puzsér néha fején találja a szöget.

Robi!

Antiszemita áthallások......tudod, zsidó bányász.......de igazad van, hogy újból elkerüljük a szörnyűségeket, kell a zsidó értelmiségen belül is meghúznunk egy vonalat, kell az őszinte reakció, figyelmeztetés. Te ezt szerencsére megtetted. Nem Te vagy a nevetséges, hanem Kata és a társai. Nevetséges? Ez kevés, felelőtlen karrierista, kártékony zsoldos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés