Uniós ismeretek dékás szavazóknak

2021. május 4. 9:45

Francesca Rivafinoli
Vasárnap
Már csak be kell húzni az ikszet a Klárára, és csönget is a postás a luxemburgi jóléttel.

„A keresztény ember eddig is féltő aggodalommal figyelte Dobrev Klára követőit: olyan megfeszülten várják a dékás messiást, aki elhozza számukra a nyugati béreket és nyugdíjakat, hogy az már elméleti síkon is rettenetes csalódások árnyképét vetítette elő. Most azonban ráadásul élesbe fordult a dolog, az eddigi vágyakozás immár szilárd meggyőződéssé vált – hogy tudniillik már csak be kell húzni az ikszet a Klárára, és csönget is a postás a luxemburgi jóléttel. Ezért elérkezett az idő, hogy tisztán közszolgálati jelleggel világossá tegyünk néhány dolgot, tényleg csak a legfájdalmasabb koppanások megelőzése érdekében.

DK-s asszony visszatérő állításai szerint az Európai Bizottság vonatkozó javaslatának majdani elfogadása után már csak egy kormányváltás kell, és a magyarok is pont olyan »európai bért« fognak kapni, mint nyugati kollégáik. Tehát mindegy lesz, hogy az encsi kistérségben takarító-e valaki vagy a francia Riviérán, egyformán meg lesz fizetve.

Nos. A nevezett jogszabálytervezet egy úgynevezett irányelv. Azaz semmiféle konkrét kötelezettséget nem ír elő, csupán kitűz egy általános célt, amelyet a tagállamoknak néhány éven belül el kell érniük, úgy, ahogy az nekik tetszik (ha ezt nem teljesítik, akkor kezdetét veszi egy olyan kötelezettségszegési eljárás, amilyenből évente közel 800 indul Európában anélkül, hogy különösebben beleremegnénk). S hogy mi volna a kitűzött cél? Először nézzük, hogy mi nem. A (16) preambulumbekezdés szerint az irányelvnek »nem célja sem a minimálbérek szintjének uniós harmonizálása, sem a minimálbérek megállapítására szolgáló egységes mechanizmus létrehozása«.

Lefordítanám: semmilyen formában nem lesznek egységes európai bérek. Még jó, hisz az Európai Uniónak hatásköre sincs arra, hogy ilyesmit előírjon. Amikor tehát Dobrev Klára – miután jólesően kilamentálta magát május elsején a Szemlőhegyen amiatt, hogy »csak küszködünk a hó végén« (kemény az élet Dobrevként) – azt állítja igen határozottan és kedves mosollyal, hogy »lesz európai minimálbér«, akkor azonnal meg lehet nyugodni: nem lesz. Olyasmi ez, mint a gázáremelés. Arra azt mondták, nem lesz, és lett. Tényleg rém egyszerű a séma. (Ezért kaptunk vasárnap oly sokan a pénztárcánkhoz, amikor ingyen gázt, vizet és villanyt lengetett be a miniszterelnök-jelölt-jelölt.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értékeljétek!
A NER-bérenc hozzászólása a kínaivírushoz:

"darázs 2021. április 30. 14:32
3
@monuskaroly
mi több a lehető legjobban kell behódolni a ferdeszeműeknek mert ők csak olyan mutánst dobnak piacra ami ellen oltásuk is van.
mert gondolom önmagukat nem akarják pusztítani."

Válaszok:
opht | 2021. május 4. 12:40

" mert te dékás vagy, azaz definíció szerint fonnyadt agyú."

Kikérem magamnak,hogy Orbán bérencéhez sorolsz!

Szavazz az Alkotmányosköltség Pártjára!

Attól, hogy tőled idézünk hasonló baromságot, az még nem válik Gyurcsány álláspontjává.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés