Mi indokolja, hogy focimeccsre, kocsmába járhatunk, de tüntetni nem?

2021. május 4. 13:19

Pósfai Orsi
Mérce.hu
Marad a politikától megfosztott teraszozás és a beoltottak száma feletti örömködés.

„Tehát legalább négymillió ember (és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak) számára, ha nem is mától, de rövidesen szinte teljesen visszaállhat a normális, vagy ahhoz közelítő élet. Eközben a veszélyhelyzet továbbra is fennáll, annak minden velejárójával.

Vagyis az a minden logikát nélkülöző helyzet állt elő, hogy kocsmákban és focimeccseken tömörülhetnek olyanok, akik még csak egy oltást kaptak, vagyis még nem teljesen védettek, ellenben még egy autós tüntetést se lehet tartani a járványügyi szabályok miatt, nemhogy egy hagyományosat.

A kormány ugyanis egy április 20-án benyújtott törvénymódosító-javaslat értelmében az országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, azaz egészen szeptember közepéig – de az ülésszak kezdetének dátumától függően akár a végéig – még biztosan rendeleti úton fog kormányozni.

A veszélyhelyzet november 11-i bejelentése óta nem élhetünk az egyik legfontosabb alapjogunkkal, a gyülekezési joggal, még akkor se, ha járványügyi szempontból ezt biztonságosan, például maszkban és távolságtartással bonyolítanánk le. Április közepén már legalább hét olyan panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságnak, amely ennek a gyakorlatnak az alkotmányellenességét szeretné kimondatni, azonban a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely megerősítette, hogy a gyülekezési tilalom egyelőre biztosan érvényben marad – bár a kormány szeretné ezt is a »lehető leghamarabb enyhíteni, majd megszüntetni, amint azt a beoltottak száma lehetővé teszi«.

A kormány által a közelmúltban hozott döntések fényében azonban semmivel nem indokolható, hogy a gyülekezési korlátozásokat továbbra is fenntartsák.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán a következő béka meneten vajon hányan lesznek???
Mert a CÖF nagyon készül már!!!

Ezt nem értik.

Mi indokolja? A világos gondolkozás. Annak aki tudja, hogy az micsoda.

Nagy a te hited, miközben bilibe lóg a kezed.
Libernyák meg úgy vagyok ahogy te Soros rajongó, dehát a fajtádra az a jellemző, hogy mindenki akinek nem tetszik imádott Vezéretek, az csakis libernyák lehet.
Az a 3-4 bites agyatok nem tudja felfogni azt, hogy a bírálat jöhet jobbról is.

Komolyan. Egyre fárasztóbb ez az ostobaság és primitívség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés