A kereszténység 10 főbűne – Puzsér és az egyházi hierarchia

2021. május 4. 19:08
Hajóágyúk
Kontra
Most kezdődő cikksorozatunkban megvizsgáljuk Puzsér és barátai 10 főbűnét a kereszténységről!

„A mindenhez is értés egyik alapeleme, hogy a bármiről alkotott véleményedet sose félj feltölteni a youtube-csatornádra. Kedvenc történész-hatóműmérnök-teoloógusunk is így tett, amikor a kereszténység bűneiről megfogalmazott gondolatok szállták meg. Ahogy a focistáknál se legyen labda, a katonáknál se gépkarabély, úgy lehetőleg az egyház (egyház alatt itt leginkább a Katolikus Anyaszentegyház értendő) merészeljen mindenféle alá-fölé rendelt viszonyok alapján szerveződni. –

Most kezdődő cikksorozatunkban megvizsgáljuk Puzsér és barátai 10 főbűnét a kereszténységről! 

Eleve érdekes gondolat, hogy valami szerveződjön nem hierarchikus alapon. 16 évesen, ha zavaros fejű gimnazista vagy, aki néhány elégtelen osztályzat után szobafogságot kapott, és nem mehet a haverokkal, biztos a te fejedben is megfogalmazódnak hasonló gondolatok, ha még kommunista is vagy mellé. Az emberiség többi része viszont régóta tudja hogy még egy táncos pár is hiearchikus alapon szerveződik, mert az egyiknek kell vezetni a másikat.

A Puzsér-univerzumban amúgy nyilván működőképes ötletnek tűnik, hogy a táncos párhoz képest sokszorosan bonyolultabb szerveződés gond nélkül létrejöhet nem hierarchikus alapon. Külön bájos, hogy egyébként maga a Puzsér-univerzum is hierarchikus alapon szerveződik. A tévé-és rádióműsoraiba Puzsér hívja meg azt, akit meg akar, és ő hozza az adott műsor témáit is.

A Mika pincéjében is Robi és FAM ül a pódiumon. A közönség meg nem ott. Abból is volt már nézeteltérésük a közönséggel, amikor túl nagy volt a közbepofázás és Robi ott mintha egész máshogy állt volna a hierarchiához.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden csoportban VAN hierarchia, ezzel együtt kell élni. Nagyon rossz lesz annak, aki ebbe nem tud, v. akar beletörődni. Az élet nem utópia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés