Május tizedike után kezdődik a 16-18 évesek oltása

2021. május 3. 13:21
Keddtől pedig a Magyarországon élő, TAJ-szám nélküli külföldiek is regisztrálhatnak az oltásra – derült ki az operatív törzs tájékoztatójából.

Gaál Kristóf, az ORFK szóvivője a sajtótájékoztató elején felhívta a figyelmet: az újraindítás lépései ellenére a csoportosulás továbbra is tilos, valamint a védelmi intézkedéseket továbbra is mindenkinek be kell tartani.

Aki a védettségi igazolványt meghamisítja, az bűncselekményt követ el, öt évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak. 

Müller Cecília országos tiszti főorvos ismertette, a beoltottak száma 4 073 149 fő, közülük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta. Ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat is, ezek szerint 1219 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 111  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 908 főre emelkedett.

A szakember kiemelte, hogy egyre kevesebb beteg esetében súlyos lefolyású a fertőzés. A járványügyi védelmi intézkedések és a védőoltások felvétele eredményezi a kedvező adatokat.

Továbbra is biztatok mindenkit, hogy saját védelme, közössége védelmébe érdekében regisztráljon az oltásra, és majd vegye fel az oltást”

– mondta, hozzátéve: fontos a második oltás felvétele, mert csak így alakul ki védettség. 

Müller Cecília elmondta: kedden több mint 300 ezer adag Pfizer-vakcina érkezik. Ezeknek egy része a második körös oltásokra megy – ismertette, hozzátéve, hogy a pedagógusoknak a második körére is jön az újabb szállítmány. A 16-18 év közötti fiatalok regisztrálhatnak, és május 10. után szeretnék elkezdeni az oltásukat.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés