Majka papa hazudozása

2021. május 3. 9:04

Puzsér Róbert
Hírklikk
Majoros Péter és Berki Krisztián személye ugyanannak a kultúrának a betörését jelzi.

„Az ózdi vamzer nyilván tehetségesebb, okosabb és alázatosabb, mint a proteinsámán, megtévesztésig hasonló ugyanakkor a gátlástalan veretésük, a kényszeres hencegésük, meg az, hogy a nyilvánosságot nem célnak, hanem eszköznek tekintik a pénzhez, a befolyáshoz, a fontos, nagy emberré váláshoz. Mindketten az Orbán-rendszer kulturális arcai: Majoros Péter a TV2 húzóneve, míg Berki Krisztián büntetőfékezésének nyilvánosságra kerüléséig Mészáros Lőrinc lapátra tett feleségének tévécsatornájánál tevékenykedett Hajdú Péter keze alatt, mint elismert műsorvezető és reality-hős. Mindkettőjük karrierjét egy-egy valóságshow indította be, s azóta két archetipikus figurát adnak elő a nyilvánosságban: Berki a gátlástalan, lelketlen bűnözőt, Majoros a gátlástalan, lelketlen besúgót.

Figyelemre méltó továbbá, hogy amint Majoros Péter szorult helyzetbe kerül, ugyanúgy viselkedik, mint Berki Krisztián. Berki a büntetőfékezéséről a csajának a terhességével, az egzotikus utazgatásukkal meg néhány karitatív Instagram-fotóval próbálta elterelni a figyelmet, Majoros pedig látva az elementáris dühöt, amelyet a Szijjártó Péterrel folytatott haverkodása keltett, gyorsan hazudozni kezdett a nyilvánosságban az RTL mesés ajánlatáról, melyet ő lazán visszautasított, és veszni hagyta a felkínált rengeteg pénzt, mert nyilván annyira élvezetes a tévénézőket nap mint nap Mészáros Lőrinc fideszes rémhíradójához, a Tényekhez felszopkodni, hogy ezért még anyagi áldozatot is hoz. Lám: neki nem minden a pénz.

Érkezett is Kolosi Péter cáfolata: kiderült, hogy nem az RTL kereste meg Majorost, hanem Majoros kereste meg az RTL-t, és az ósdi hős nem pusztán álomszerű ajánlatot nem kapott, de egyáltalán nem tartottak igényt a szolgálataira. Hiába lelepleződött azonban le a hazugsága, a spicli mégis örül, hisz már nem arról szól a nyilvánosság, hogy mit keresett ő Szijjártó Péter erkélyén, mit volt olyan fontos elintézni, hogy személyesen kellett találkoznia a külügy- és majkaügyminiszterrel – a hiphop-házmester sikeresen áttematizálta a diskurzust: ő már nem az Orbán-rezsim hazug kutyája, hanem egy sztárműsorvezető, akit vagy hívott az RTL, vagy nem. Jól tudja, hogy a pillanatot kell uralnia – holnapra úgyis mindenki elfelejt mindent.

Akinek van hozzá ideje és kapcsolata, nyugodtan utánajárhat, hogy Majoros vagy Kolosi hazudik-e. Majka helyzete ez esetben annyival könnyebb, hogy őt – akárcsak Berki Krisztiánt – nem kötelezi a szavahihetőség: a nyilvános hazudozás mindkettőjük profiljába simán belefér.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Majoros Péter és Berki Krisztián személye ugyanannak a kultúrának a betörését jelzi."
Puzsér Róbert és Hadházy Ákos személye ugyanannak a "kultúrának" a betörését jelzi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés