Az Európai Bizottsághoz fordulok a budakeszi Álomvölgy miatt

2021. május 3. 12:35

Szél Bernadett
Facebook
Itt nem babra megy a játék!

„Az Európai Bizottsághoz fordulok a budakeszi Álomvölgy Natura 2000 terület immár hatóságilag is részletesen dokumentált szétdúlása miatt, itthon pedig panaszt teszek a feljelentést követő eljárást felfüggesztő határozat ellen és az ombudsmant is felkeresem — minden eszközzel folytatom a harcot!

Sokan küzdünk a budakeszi Álomvölgyért, a hely egy Natura 2000 védettségű csoda, civilek, a helyi önkormányzat, a lakosság, politikusok, egy emberként álltunk ki érte. (A fideszes egyéni képviselő mondjuk nem, ezt a teljesség végett megjegyzem.) Feljelentést tettem magam is, most kaptam meg az abszurd levelet, mely szerint a nyomozás keretében egyrészt megállapították a védett értékek elpusztítását, majd pár sorral odébb felfüggesztették (!!) a nyomozást, mert »az elkövető kiléte nem volt megállapítható«. Hogy van ez? Egy körülkerített magánterületről beszélünk, ahol egy konkrétan beazonosítható vállalkozó építkezik vagyis inkább rombol.

Pusztít, nem működik együtt, engem egyszer személyesen is elküldött melegebb éghajlatra, amikor a völgyben végzett károkozását videóztam — és akkor most a hatóságok nem tudják, kit kell elővenni? Itt nem babra megy a játék! Az Álomvölgy a Buda környéki agglomeráció egyik legszebb természeti kincse; egy kis paradicsom, olyan nagyon ritkán előforduló növény- és állatfajokkal, mint a Lumnitzer-szekfű vagy a magyar tarsza. Az értékes élőhely egy része már elpusztult, a területet körbekerítették, a természetes patakmedret kikotorták, a gyepet eldózerolták.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát Detti, az ügyben akár még igazad is lehet. De ez a "megmondalak anyunak Brüsszelben, brühühű" - duma nagyon szánalmas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés