Erről egyeztetett Orbán a kínai elnökkel

2021. május 1. 16:58
Mindenki örül a kétoldalú együttműködés sikerének.

Részleteket közölt Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtöki telefonbeszélgétéséről a kínai Global Times. Az oldal szerint a kínai elnök üdvözölte Magyarország oltáspolitikáját, és kész folytatni az együttműködést vakcinaügyben.

A Xinhua hírügynökség szerint Hszi azt mondta, hogy Kína és hazánk eddig is kölcsönösen támogatták egymást a járványkezelésben, és fontos eredményeket értek el. A kínai elnök különösen az oltások körüli együttműködést nevezte fontosnak, ami szerint kölcsönös bizalomról tanúskodik. Hszi szerint ez jó alapot ad a további közös munkának, és megerősíti a két ország kapcsolatát. 

A távol-keleti ország elnöke azt is elmondta, hogy rendkívül örül hazánk Kína-barát politikájának, ami szerinte a többi közép-európai országgal való kapcsolatépítést is megkönnyíti Pekingnek. Kína továbbra is örömmel folytatja a stratégiai együttműködést Magyarországgal, különösen az olyan nagy projektek esetében, mint a Budapest–Belgrád-vasútvonal – mondta Hszi Csin-ping.

A magyar miniszterelnök háláját fejezte ki a járványkezelésben kapott kínai segítségért. Elmondta, hogy hazánknak rendkívül fontos a Kínával végzett közös munka, és hogy a kormány örömmel emelné ezt magasabb szintekre. Megígérte, hogy a magyar kormány továbbra is arra törekszik majd, hogy biztonságos befektetési környezetet létesítsen a Magyarországon működő kínai vállalkozásoknak.

 

A címlapkép csupán illusztráció. A képen Hszi Csin-ping kínai államfő (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben 2019. április 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy másik kormány......újból a franciák kezében a vízművek, s minden, ami családi ezüst, hizlalva a balliberálisok svájci bankszámláját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés