Karácsony, a hetvenkedő sün

2021. április 30. 17:37

Zsigmond Barna Pál
Facebook
Keresi az alkalmat, hogy elmondja, ő milyen ügyes lenne, ha.

„A fővárost lezüllesztő, a másra mutogató, a keleti vakcina ellen hergelő, a védekezést akadályozó, a regisztrációt támadó baloldali főpolgármester ismét szükségét érezte, hogy az oltások ellen szóljon és belerúgjon a kormányba. Városvezetőként érdemi munkát nem végez, a fölösleges biciklisávon, ivókúton és darázs-garázson kívül semmi nem épült Karácsony Gergely másfél éve alatt, és ahelyett, hogy a védekezést segítené, ismét a kákán is a csomót keresi, nagyokat mond és szidja a kormányt. Keresi az alkalmat, hogy elmondja, ő milyen ügyes lenne, hogy ő mindent megszervezne. Olyan akár a hetvenkedő sündisznó a mesében, aki maga-magát bátorítva rákiált a rigóra, a nyúlra, a rókára, a farkasra és a medvére, akik eleinte gyáván elmenekülnek a kis állat elől, de egy ágacska a sün fejére pottyan, és észhez téríti a szájhőst, aki aztán hazáig sírva szaladt és bőrében veszteg maradt.

Gondoljunk csak bele mi lenne, ha arra a Karácsonyra bíztuk volna az oltást, aki a Pesti úti idősotthonban sem volt képes megszervezni a védekezést. De szerencsére nem Karácsony irányítja a védekezést, mert akkor a virtuális Moderna-oltásokkal az uniós középmezőnyben lennénk, 22 % körüli átoltottsággal, és ma nem a nyitást terveznénk, hanem a zárásról beszélnénk.

De a Karácsony által alaptalanul kritizált kormányzati szervezőmunkának köszönhetően 40 százalékos átoltottsággal Magyarország az élen van az Európai Unióban. Az oltás az elsődleges oka annak, hogy erőteljesen csökken az új fertőzések száma. Hamarosan elérhetjük a 4 millió beoltottat, így jöhet az újraindítás következő szakasza. Lépésről lépésre közelebb kerülünk ahhoz, hogy visszanyerjük régi életünket, köszönet mindenkinek, aki a szabályok betartásával és az oltási programban való részvétellel segíti a járvány elleni hősies küzdelmet. A hetvenkedők pedig jobb ha hallgatnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés