Fellendül az üzleti együttműködés Magyarország és Pakisztán között

2021. április 30. 15:23
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Iszlámábádba látogatott.

Ötvenmillió dolláros kötöttsegélyhitel-programot indít Magyarország azzal a céllal, hogy magyar cégek orvosi műszereket, vízipari szolgáltatásokat, illetve az élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó technológiákat értékesíthessenek a pakisztáni piacon. Az Eximbank 84 millió dolláros hitelkeretet biztosít a vállalatközi kapcsolatok előmozdítására annak érdekében, hogy segítsék magyar cégek pakisztáni piacra lépését.

Magyarország Karacsiban új konzulátust nyit, hogy fizikai jelenléttel is tudják segíteni a magyar vállalatokat. A Magyarország iránti fokozott érdeklődést mutatja az is, hogy az évente felajánlott 200 egyetemi ösztöndíjra idén 9508-an jelentkeztek Pakisztánból – mondta el a miniszter.

Szijjártó Péter az iszlámábádi sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy a magyar kormány elkötelezetten támogatja Pakisztán terrorellenes törekvéseit. A terrorizmus és a szélsőséges ideológiák fenyegetése áll elsősorban az illegális bevándorlás hátterében, amely egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent Európa és a világ más részei számára is. Ezt a két veszélyt kell itt a régióban elhárítani, ami nagyban hozzájárulna Európa biztonságához. Különösen azután kell erre kiemelt figyelmet fordítani, hogy az amerikai csapatok kivonulnak Afganisztánból, ebben a helyzetben még inkább szükség van Pakisztán stabilizáló erejére – fejtette ki a miniszter.

Nyitókép: Facebook

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés