Pikó András: A kormány drogpolitikájának kudarca látványos

2021. április 27. 7:36
Józsefváros polgármestere szerint a kisfalvakban, és a városok utcáin is tapasztaljuk a „kudarcot”.

„Magyarországnak volt Nemzeti Drogellenes Stratégiája, 2013-ban fogadták el és 2020-ig volt érvényben. Célul tűzte ki, hogy 2020-ra Magyarország drogmentes legyen, ehhez a közösségek és családok megerősítését tartotta legfontosabb eszközének. Ezt a drogtstratégiát nem hajtották végre, elszabotálták”írja Pikó András a Facebookon.

Pikó szerint a Fidesz az egyházi és szakmai szervezeteket támadja

A polgármester úgy véli, a kormány drogpolitikájának kudarca látványos: „nemcsak a mélyszegénységtől sújtott kisfalvakban, ezt tapasztaljuk a városok utcáin és terein is. Érdemes megismerni és a döntéshozókon számonkérni a semmibe vett drogstratégiát. A Fidesz ahelyett, hogy segítené és építené a helyi közösségi-civil-szakmai hálózatot, megbélyegzi és támadja azokat az egyházi és civil szakmai szervezeteket, önkormányzatokat, amelyek

helyettük végeznék a dolgukat és végrehajtanák a semmibe vett drogstratégiát.”

Pikó András szerint most Józsefvárosban a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszióját és a velük együttműködő kerületi és fővárosi önkormányzatokat támadja a kormánypárt. A Mandiner is írt róla, hogy a Fidesz tiltakozott a józsefvárosi drogrehabilitációs központ ellen.

Fotó: MTI

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bejelentkezett Józsefváros baloldali polgármesterénél, Pikó Andrásnál az egykor a kerületben tűcsere-programot működtető Kék Pont Alapítvány elnöke, Rácz József.
Ők a korábbi baloldali önkormányzat regnálása idején gyakorlatilag tiszta tűt biztosítottak a nyugodt drogfogyasztáshoz.
Minden jószándékkal együtt a tűcsere a gyakorlatban azt üzente: drogozz nyugodtan, ha nem akarsz leszokni, mi akkor is megvédünk az egyéb betegségektől. Drogdílerek is vételezhettek tűt.
A Kék Pont tűcsere-programja más kerületekből is vonzotta a drogosokat, másrészt pedig elszaporodott a kerületben a „drogszemét”, ami különösen a játszótereken és iskolák környékén jelentett veszélyt a gyermekekre és szüleikre. Az Alapítvány elvben vállalta a „drogszemét” begyűjtését is, ez azonban enyhén sem volt sikeres a részükről.

Drogok a köznyelvben azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe jutva megváltoztatják a központi idegrendszer működését, az egyén tudati állapotát, függetlenné teszik a tudatot a külvilág realitásától.
Érdekes, hogy olyan hatalmas és erős ország, mint az Egyesült Államok drogpolitikája sem érte el azt a teljes sikerességet, amit ez a nagyszájú Pikó számon kér a magyar kormányon.
Az Investigation Discovery TV csatornán Drogháborúk címen bemutatták, hogy milyen hatalmas üzletet jelentett és jelent még napjainkban is a gazdag Egyesült Államok lakóinak drogfogyasztása, amely miatt Közép és Délamerikai országokban az előállító és terjesztő bandák rengeteg emberéletet pusztítanak el erőszakosan.
2018. november 30., 20:30
Privátbankár.hu írta:NEM AKÁRHOL CSÖKKEN A VÁRHATÓ ÉLETKOR

"Míg a fejlett országok többségében folyamatosan emelkedik a várható élettartam, nem is beszélve a fejlődőkről, ahol sokszor alacsony bázisról emelkedik az adat, az Egyesült Államokban már évek óta kisebb csökkenés mutatkozik, különösen két problémának köszönhetően, amely ráadásul nem is elsősorban az idősebb korosztályokat érinti.
Az legfőbb okok között az öngyilkosságok számának megugrását és a kábítószerek, valamint a kábítószer-alapú, de receptre felírható erős fájdalomcsillapítók túladagolását említik, és különösen aggasztónak találják, hogy ezek úgy tudják rontani a statisztikát, hogy közben a szívbetegségekből és a rosszindulatú daganatos betegségekből eredő halálozások száma csökken."
Külön érdekesség, hogy az USA, az "Absolut cost" 9536 Dollár(/fő) értékkel a legtöbbet költi a világon az egészségügyre.

Európa legnagyobb kínai szintetikusdrog-elosztója pont a VIII. kerületben van!!!!!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés