A Birodalom visszavág, mindig, mindig, mindig visszavág

2021. április 27. 20:48

Kötter Tamás
Facebook
Bajban a globális szuperhatalom?

„Globális adóemelést szorgalmaz Joe Biden. A Fehér Ház fura ura egységes társasági minimumadó bevezetésére akarja rávenni a világot, az új szabályrendszer részleteinek kidolgozása már jó ideje tart a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) berkein belül. Az adó mértékét egységesen 21%-ban határozná meg (természetesen a világ ura, az USA)

Bajban a globális szuperhatalom? A birodalmi Amerika urai, a nagy trösztök, a Wall Street és a tech cégek, nyilvánvalóan adóelkerülés (bocsánat optimalizálás) végett a harmadik világba szervezték ki a gyártást, bocsátkoztak átláthatatlan (és ezért megadóztathatatlan) pénzügyi tranzakciókba, ezzel meggyengítve a nemzetállami Amerika pénzügyi helyzetet, miközben ugyanezzel a nemzetállammal fizetteti meg a világ ellenőrzésének és ha kell megfegyelmezésének költségeit.

A végletekig kizsákmányolt nemzetállami Amerika, amely nem csak fiainak életét áldozza fel, hanem az önálló költségvetéssel nem rendelkező birodalmi elit világ feletti uralkodásának a költségeit is fizeti, úgy látszik, hogy kimerülő félben van. A katonai és a világuralomhoz szükséges egyéb járulékos kiadások szintentartásához, a zöldkapitalizmusra történő áttérés horribilis költségeinek fedezéséhez a Birodalomnak bevételek növelésére van szüksége.

A globálisan egységes adó, az amerikai nemzetállam keretei közé kívánja visszaterelni a világban szétszórt vállalatait, hogy az továbbra is biztosítani tudja a Birodalom és annak elitjének világ feletti uralmát. Ezt csak más államok/gazdaságok kárára lehetséges megtenni. Ha a terv sikerül, Amerika jól, a világ többi része vagy legalábbis az, amely a Birodalom fennhatósága alatt áll, rosszul fog járni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trump hazavitta külföldről a termelést, és nem akart a világban demokrácia exportra költeni, ezzel is javítva Amerika helyzetén. Biden folytatni akarja a demokrácia exportot, aminek az árát nyilván az amerikai adófizetők állják. De úgy tűnik, a demokrácia önkényes exportja egyre drágább, csak adóemeléssel lehet fedezni, ami nyilván a versenyképességet csökkenti. Ezért nem a demokrácia exportról mondanak le, hanem másokat vennének rá, hogy ők is emeljenek adót, hogy Amerika ne szenvedjen hátrányt költséges hobbija miatt.

Rémálom, h. visszajöhetnek. Aki nem tud mást, legalább imádkozzék, h. ne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés