Hamis fotóval illusztrált Schmuck Erzsébet egy szociális otthont

2021. április 26. 17:08
A konkrét intézet helyett egy öreg orosz vidéki kórház képét használta bejegyzésében az LMP-s politikus.

„Szülők, nagyszülők, rokonok, barátok vannak abban a tápiógyörgyei szociális otthonban, amiben több hete nincs melegvíz”kezdte Facebook-bejegyzését az LMP-s Schmuck Erzsébet, posztját pedig az alábbi fotóval illusztrálta:

Mint a képviselő írta bejegyzésében, levélben fordult a kormányzati illetékesekhez a szociális otthon érdekében.

Schmuck Erzsébet felvetésére Fülöp Attila reagált, azt írta: nem csak valótlant állít az LMP-s képviselő, de még az illusztráció sem megfelelő. A fotó – amelyet egyébként bárki megvásárolhat 10 dollárért – tőlünk 2159 kilométerre készült, az oroszországi Balashikha városában, ráadásul évekkel ezelőtt, és egy kórházban – írta Fülöp. Hozzátette: a melegvíz szolgáltatás az intézmény egyik épületében hibásodott meg. A hiba utáni harmadik napon, az azonnali munkáknak köszönhetően, a melegvíz szolgáltatás helyreállt.

A sokszor a kormányon számon kért szociális szféra megbecsültsége ott kezdődik, hogy az ott dolgozókról és a munkájukról igazat mondunk”

– zárta bejegyzését Fülöp Attila.

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kommunista hazugságtechnikáról:

„A kommunista társadalmak tanulmányozása során arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a tájékoztatás vagy a meggyőzés volt, hanem a megalázás. Ezért minél kevésbé felelt meg a valóságnak, annál jobb volt.
Amikor az embereket arra kényszerítik, hogy csendben elviseljék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami rosszabb, hogy maguk is a hazugságok ismétlésére vannak kényszerítve, akkor egyszer és mindenkorra elveszítik érzéküket a becsületességhez.
A nyilvánvaló hazugságok jóváhagyása arra vezet, hogy az ember maga is a gonosz részévé válik. Az ember bármivel szemben való ellenállása ezáltal gyengül, sőt tönkremegy. Egy társadalmat, mely becsületileg kiherélt hazugokból áll könnyű irányítani.”
(Theodore Dalrymple, angol pszichiáter, író, gondolkodó, FrontPageMagazine.com, 2005. augusztus 31.)

Gyanítom, hogy tudatos volt.

retardált némber. egyre ostobábbak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés