Rémhírterjesztés miatt vizsgálhatják Lenkei Gábor videóit

2021. április 26. 15:20
Víruskritikus kijelentései miatt jelentették fel Lenkeit.

A budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség szerint körültekintően kell vizsgálni azt, hogy felmerül-e rémhírterjesztés gyanúja azzal az orvossal szemben, akit feljelentettek a víruskritikus kijelentései miatt. A 24.hu értesülései szerint a rendőrségen feljelentett orvos az a Lenkei Gábor, aki ellen már korábban is vizsgálódtak a hatóságok rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Két magánszemély tett bejelentést korábban a Magyar Orvosi Kamarához, amelyet a kamara az illetékes kormányhivatalhoz, az pedig a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbított.A feljelentésnek minősülő bejelentések lényege szerint az orvos végzettségű üzletember olyan videókat tesz közzé a koronavírussal is kapcsolatban, amelyekkel „rengeteg tévhitet terjeszt”.

A nyomozó hatóság elutasította a feljelentést, mivel álláspontja szerint a feljelentett cselekmény nem minősül bűncselekménynek. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azonban felülvizsgálta és hatályon kívül helyezte az elutasító határozatot.

Nyitókép: YouTube

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nyugati orvoslás bizonyítékon alapuló orvoslás. Amint egy homeopátiás szer (vagy kínai csodatea stb.) a placebokontrollált, kettős vak, randomizált vizsgálat során hatásosnak bizonyul, máris be lehet illeszteni a terápiás sémába. Ez nem egyház, ez a tudomány által támasztott kritérium.
Pont az a hit kérdése, amiről te írsz.

Húgom gyógyszerésznek tanult, neki azt mondták, hogy ami homeopátiával meggyógyítható, azt homeopátiával kell gyógyítani...

Pont a placebóval egyező mértékben. A háziállatok, kisgyermekek esetében a gazdi/szülő hite okán.
Nem rossz az, mert, ha valaki hisz benne, akkor csak jó, hogy a deszt. víztől gyógyul, nem pedig kemikáliától. De a hatékonyságuk csak ennyi.

"A tudományos vizsgálat egy szemfényvesztés, mert a hatékonyságot nem tudja megállapítani."
Akkor veled nincs miről beszélni. Mély az ostobaság kútja, és soha nem látunk a fenekére.
Gondolom, a védőoltásnak álcázott chipeket sem engedted magadba szúrni.

Vagy ötödször írod le ugyanazt. Ilyen cuccot árulsz?
Aki hisz benne, annak add el, mert valóban hatásosnak fogja érezni (a házikedvenc esetében is.)
De javasolok egy kísérletet: ha valakinek A készítményt adnál, adjál teljesen másra fejlesztett B-t. Ha B-kellene, akkor C-t! Meglátod épp olyan hatásos lesz.

Persze. Totál erre gondolt az előadó. Először leadta, hogy a homeopátiának se hatása se mellékhatása, utána jött a fönti megállapítás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés