Ordo Iuris: Sikeres a magyar-lengyel fellépés a genderideológia ellen

2021. április 25. 11:04
Karolina Pawlowska a Kossuth rádió műsorában elmondta: az Alapjogokért Központtal létrehozott kezdeményezés uniós szinten is nagyon erős jelzés.

A magyar-lengyel szervezésű, Állítsuk meg a genderegyezményt! című kezdeményezésnek is szerepe lehetett abban, hogy az Európai Bizottság egyelőre nem ratifikálja az isztambuli egyezményt – mondta a Kossuth rádió V4-es vasárnapi műsorában a varsói Ordo Iuris Institute for Legal Culture elemző intézet nemzetközi jogi igazgatója.

Sikerek belföldön és uniós szinten

Karolina Pawlowska az Alapjogokért Központtal létrehozott kezdeményezést uniós szinten is nagyon erős jelzésnek nevezte, hiszen – mint mondta – 60 ezer aláíró csatlakozott hozzá, hogy tiltakozzon a genderideológia erőltetése ellen. Sikernek tekinti azt is, hogy elkezdődhetett az európai konzervatív szervezetek mozgalmának kiépítése. Az Ordo Iuris egyetért az Alapjogokért Központtal abban, hogy a helyi együttműködést nemzetközi szintűvé kell fejleszteni – tette hozzá.

Karolina Pawlowska kifejtette: belföldön is eredményesen léptek fel az isztambuli egyezmény ellen, amelyet Lengyelország a visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország – V4) közül egyedüliként ratifikált.

A kilépést az intézet kezdeményezésére 110 ezren támogatták az aláírásukkal, így azzal a varsói parlament is foglalkozott. Az igazgató reményei szerint a képviselők beleegyezhetnek abba, hogy más eszköz helyettesítse a nők elleni erőszak megelőzését célzó isztambuli egyezményt.

Álszentség a túloldalon

Az Ordo Iurisnak abban is lehetett szerepe, hogy a lengyel alkotmánybíróság kimondta a terhességmegszakítás tilalmát. Karolina Pawlowska elmondta, hogy emiatt sok támadás érte őket, gyűlölködő kijelentések is elhangzottak a baloldali civilek tüntetésein. Ezek a szervezetek – tette hozzá – máskor hangosan fellépnek a gyűlöletbeszéd ellen, de ezúttal nem tiltakoztak. Véleménye szerint úgy tűnik, az ilyen megnyilvánulások ellen csak bizonyos esetekben állnak ki.

(MTI)                      

Címlapképen: LMBTQ szimpatizámns tüntetők Lengyelországban

Kép forrása: Krystian Dobuszynski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semennyire nem krisztusiak. Elszégyelltem magam, sarokba álltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés