A vakcinaigazolvány ellen hergel Jakab Péter

2021. április 25. 8:01
A Jobbik elnöke nem hisz a vakcinaigazolványban, szerinte az „nem a beoltottak számát fogja növelni, csak a feszültséget”. 

„Magyarország miniszterelnöke nem bölcs, ezért zsarolja az ország felét egy önmagában védettséget biztosan nem adó vakcinaigazolvánnyal” – írja szombati bejegyzésében a Jakab Péter.

Diszkriminatív vakcinaigazolvány (?)

A baloldalról jövő oltás és vakcinaellenes hangok ellenére a Jobbik elnöke mégis a miniszterelnök számlájára írja az oltást elutasítók számát. Jakab Péter azt írja: „Meg is győzhette volna őket az oltás fontosságáról, de nem tudta, mert már nem hisznek neki. Túl sokszor csapta be őket”. A Jobbik elnöke szerint diszkriminatív a vakcinaigazolvány. Véleménye szerint hiteles emberektől meggyőzésre van szükség, nem feszültségkeltésre, márpedig szerinte a vakcinaigazolvány 

nem a beoltottak számát fogja növelni, csak a feszültséget.

Ellenzéki kettős mérce

Az ellenzék és az ellenzéki sajtó is „ráállt” a vakcinaigazolvány diszkriminatív jellegére. Ellentmondásaikra hívja fel a figyelmet Wintermantel Zsolt bejegyzése, amelyben a következőt írja: „Ami »bezzegAusztiában«, a haladó nyugaton okés, az nálunk hirtelen diszkriminatívvá válik. Kicsit sem lóg ki a lóláb, ugye?” 

Nyitókép: Máthé Zoltán – MTI

Összesen 215 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én sem támogatom az oltás igazolványt, túl lassan győzi meg a lázadókat. Ha van elég vakcina bele kell nyomni a hisztizőkbe, akár rendőri, katonai segítséggel. Rendkívüli jogrend lehetőséget ad erre.

Hogy te milyen gerinctelen, jellemtelen vagy, Jákob!
Ezek az előharapásos képek mindent elmondanak rólad.
A feszkót te, ti csináljátok.
Hagyjátok már békén az embereket, akik nyugodtan akarják élvezni az életet, a ti handabandázásotoktól mentesen.

Jakba Péter vélekedésével nem az a baj, hogy ellenzéki, hanem az, hogy ész nélkül, csak az ellentmondás kedvéért tiltakozik. Kampány van, de ettől még a józan észt nem kellene felfüggeszteni. Jakbnak is többet hozna a konyhára / parízernél... /, hogy ha egy döntés ésszerű, azt mint ilyet elismerné. De nem, ha Orbán Á-t mond, akkor neki automatikusan B-t kell mondania.

Na de hol van a halálbüntetés, a kémiai kasztráció, a rendvédelmi telepek, az EU-ból való kilépés, a határrevízió, az MSZP/DK betiltása és a többi és a többi?

Mindez már smafu? :))))))

Igen, szigorúan járványügyi szempontból korrektebb lett volna második oltás + 10 nap után kiadni az igazolványt.

Na de az alaphelyzet mégis csak az, hogy hasonló igazolványt fognak használni pl. bezzeg-Ausztriában is, illetve hogy - ha már egyszer kötelezővé nem tették az oltást (nem nehéz elképzelni, ha kötelezővé lenne téve, jakabgyurcsányék azon hörögnének) - akkor ez az egyik legkomolyabb ösztönzés.
Ennek kapcsán ZSAROLÁSRÓL (!!!) beszélni, miközben egyébként ebből a közleményéből is TELJESEN HIÁNYZIK az egyértelmű felhívás a lakosság felé az oltakozásra (sőt... a szövege egy színtisztán pártpolitikai alapú hőbörgés, ami simán alkalmas a híveik egy részének az oltással kapcsolatos elbizonytalanítására...), akkor ez megint a szokásos moslékos aljasság...

HA lenne Magyarországon normális, konstruktív ellenzék (én rühelltem mindig is az ún. Jobbikot, de pl. az első ciklusban legalább törekedtek erre némileg, de említhetném a Schiffer-féle LMP-t is), akkor megállna annak a kritikának a megfogalmazásánál, hogy túl hamar kerül kiadásra az igazolvány: de amúgy helyesnek tartaná az igazolványt, méltatná az átoltottság irányába tett - Európában szinte páratlan - kormányzati erőfeszítéseket, és ő maga is minden csatornán, minden megszólaláskor az oltakozásra bizdítana.

Figyu! Az keleti vakcinák elleni tiltakozás NEM AZONOS az oltásellenességgel.
Persze ennek belátásához 3-4 agysejtnél többre lenne szükség és ez nagy gond a hívek számára...

Figyu! Én azt írtam, hogy ostobaság volt Böszme részéről a "keleti" vakcinák elutasítása. Szóval ha te azt hiszed, hogy én ellene vagyok ezeknek, akkor tévedsz.
Ami meg a pénzt illeti, ma Magyarországon a Vezér által favorizált Sinofarm messze a legdrágább vakcina, szóval számold már ki, hogy kinek a pénztárcája hízik a leginkább a magyarországi eladások után.

"...Az öt Magyarországon engedélyezett vakcina közül a kínai Sinopharm inaktivált vírust alkalmazó vakcinája a legdrágább. A héten lezajlott Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy kínai vakcinából egy oltóanyag ára 10 ezer forint felett van. A The Lancet gyűjtése szerint a hagyományos technológiával készült kínai vakcina alapára 62 dollár (több mint 18 ezer forint).

A modernebb technológiákkal készül vektorvakcinák közül az AstraZeneca csimpánz-adenovírust alkalmazó vakcinája a legolcsóbb, alapára dózisonként mindössze 5 dollár (kevesebb mint 1500 forint), míg a humán adenovírusokkal működő orosz Szputnyik V-vakcina ára 6 dollár (1800 forint alatt)..."

Miután a Vezér és Erdogan országos cimborák, nálunk ebből nem lesz semmi.
No meg a következményeket sem vállalná be a Vezér.

A primitív Jakab menjen tájékozódni Németországba!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés