Sárkányegyetem

2021. április 24. 22:25

Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog
Az oltásellenes hazai baloldal a kínai vakcináról ráfordult a kínai egyetem támadására. A vakcinát a WHO ajánlja, a Fudan Egyetemet mások mellett a QS Top Universities rangsora.

„Az ellenzék ismét címet tévesztett, vádjai leginkább az ideológiai káderképző Soros-Egyetemre illenek. Tombol a preventív liberális Cancel Culture.

Budapest egy új nemzetközi egyetemmel gazdagodik. A német nyelvű Andrássy Egyetem és a CEU után a Fudan Egyetem is a magyar fővárost választotta. Ezzel Budapest még jobban integrálódik az európai és nemzetközi felsőoktatás és tudomány vérkeringésébe.

A QS Top Universities idei rangsorában 34. helyre sorolt egyetem főként műszaki és technikai képzéseket hozna Budapestre. Pont azt, amire a technológiaváltás közepén lévő magyar iparnak szüksége van ahhoz, hogy az »összeszerelő üzemek« után még több magas hozzáadott értéket képviselő kutatás és gyár települjön hazánkba. Ez miért fontos? Az ellenzéki propaganda által csak “meg nem térülő közlekedési beruházásnak” titulált Belgrád-Budapest vasút az Új Selyemút Pireusztól Duisburgig tartó ágának szerves része. A nyomvonal mellett fekvő országok mind azért versenyeznek, hogy az Ázsiából érkező félkész termékek azon bizonyos »utolsó csavarhúzását« náluk végezzék. A Fudan Egyetem Budapestre településével nő az esély arra, hogy ez Magyarországon történjen és magyar munkahelyeket teremtsen. A Huaweinek már van Pécsett egy európai szervizközpontja. Budapesten tavaly nyitottak egy K+F központot, ahol már száz mérnök dolgozik. Ki tudja, hátha más kínai multicégek is követik a példát?

Egyébként, jó reggelt! Már van működő »kínai egyetem« Budapesten. A Metropolitan Egyetem, amelybe 2014-ben fektetett be a kínai CEE Equity Alap. Nem rémlik, hogy ott bárki indoktrinációt fedezett volna fel. Ha már ideológia és indoktrináció, akkor az aggódók jobb, ha a CEU háza táján keresgélnek, ahol a genderidoelógiától kezdve más, obskúrus tárgyakat is tanítanak. Bár tagadják, hogy a Soros-hálózat regionális terjeszkedését egyengető kádereket képeznének, ám az ottani hallgatók a hírek szerint még tandíjkedvezményt is kapnak, ha pl. antifasiszta szervezetekben aktivistáskodnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyira unalmas ez az "oltásellenes baloldal" és "oltásellenes ellenzék" duma.
Tényleg nem lehet már valami mást kitalálni???
Ami meg a Fudan egyetemet illeti, a kínai vezér ezt mondta:

"...a kínai egyetemeknek egy új generációt kell kinevelniük, akik kíváncsiak, innovatívak, és teljes mértékben hűségesek a szocializmus eszméjéhez, és persze Kínai Kommunista Párthoz..."

Szóval nem tudom, hogy a Fudan hová integrálódni, de hogy nem az "európai és nemzetközi felsőoktatás és tudomány vérkeringésébe", az biztos.

Látható, mennyire nem megy neked az érvelés. Ezt a primitív szemrehányást kár volt ideírnod.

Én a te, általam olvasott bejegyzésedről írtam kommentet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés