Figyelmeztettem a Facebook képviselőit

2021. április 23. 16:13

Donáth Anna
Facebook
Ideje európai szinten szabályozni a nagy technológiai cégeket, óriásplatformokat

„Személyesen kérdeztem meg a Facebook képviselőit egy találkozón, mégis, hogyan fordulhatott elő, hogy magyar és más európai politikusok elérése egyszer csak bezuhant a platformon. Eközben pedig a kormányzati oldalak és magukat nem politikai oldalként regisztráló, de politikai tartalmat közlő, köztük például az álhíreket is terjesztő propagandaoldalak vígan hasítottak tovább. Bár a történteket korábban elismerték, és azt nyilatkozták, "technikai hiba történt", most mégis azt kérik, mi adjunk adatokat a jelenségről. Miközben az nekik van meg, hiszen az ő platformjukról van szó, a felhasználók csak összesített számokat láthatnak. Egyelőre ebben nem léptünk előre.

A Facebook tisztában van vele, hogy készül és szükséges az európai szintű szabályozás, erről részletesebben is beszéltünk. Figyelmeztettem őket: Európában nem történhet meg ugyanaz, mint Ausztráliában, ahol fenyegetésből egyszerűen megszüntették a híroldalak, sőt az összes hír megjelenési lehetőségét a platformon – egy járvány közepén.

A Facebook képviselői a megbeszélésen védelmükbe vették a cég algoritmusait, mely szerintük a megoldás, nem pedig a probléma. Ebben nem értek velük egyet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kepzelem, hogy amint a Donath oldala bezuhant, sokan politikai harakirit kovettek el magukon.
Van az a baj, ami torert kialt...

Watch out guys, we've got a badass over here

https://knowyourmeme.com/memes..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés